avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala PV amenda parcare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala PV amenda parcare

Buna ziua,

Am parcat intr-o seara undeva printre blocuri si am primit PV cu amenda, pentru ca era locul cumparat. Acum jumatate de an.

In PV erau:
- trecut gresit nr de inmatriculare
- martorul (cel caruia i-am ocupat locul) a semnat la contravenient si la "am luat la cunostinta" tot la contravenient, iar in proces scrie clar ca s-a intocmit in absenta contravenientului. La semnatura martorului nu a semnat.
+ faptul ca era nicaieri specificat ca este parcare platita, deci n-aveam de unde sa stiu ca-i locul cuiva ... marcajele erau aproape invizibile, un singur T se vedea sters, plus ca era noapte...

Avand acestea in vedere,am platit si am depus contestatie . A fost termenul astazi. Surpriza...a venit din partea politiei cum ca nu-i asa grav ca a semnat gresit, si ca exista semnatura martorului, si au atasat si poza masinii in parcare.
Am cerut o amanare pentru a studia ce au depus la dosar.

Stiu ca am gresit, trebuia poate sa scot lanterna si sa ma uit pe jos sa vad daca nu cumva e locul cuiva. Daca procesul era intocmit corect, uitam de banii aia. M-am invatat minte si de-acum parchez cu grija. Dar:

Intrebarea mea este:

Se poate asa ceva in Romania?
Pe baza unui act intocmit gresit, pot primi amenda ? Mi se pare o nebunie, si-mi vine greu sa cred ca se poate sa pierd acest proces pe baza unui act oficial eronat.

Pentru ca daca se-ntampla asa, imi pierd ultima speranta in ce-nseamna tara asta si ce-nseamna drepturile omului aici.

Va multumesc anticipat pentru pareri,
Virgil Marin
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
VirgilMarin, utilizator
Solicitati instantei sa faca o adresa catre politia circulatie pentru a-i comunica proprietarul acelui autovehicul.

Surpriza...a venit din partea politiei cum ca nu-i asa grav ca a semnat gresit, si ca exista semnatura martorului, si au atasat si poza masinii in parcare.

Pai la ce v-ati fi asteptat?
Sa va dea dreptate?!?!?!
Sunt niste fotografii la dosar care contin ce?
Cum au facut legatura intre acel loc de parcare si faptul ca era deja platit?
Cine trebuia sa mentina marcajele?
Cum ar fi trebuit sa arate aceste marcaje?
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat, Avocat
Este o poza a masinii, care arata jalnic. Abia se poate citi numarul, nu mai zic de imprejurimi sau de marcaj.

Legatura cu locul de parcare au facut-o probabil cu proprietarul.

Nu stiu cine trebuie sa marcheze si sa mentina marcajele vizibile. Probabil primaria care incaseaza bani pentru ele.
Incercati sa ridicati cat mai multe dubii cu privire la situatia de fapt.
Teoretic, existenta unui dubiu avantajeaza contravenientul.
Incercati sa luati de la admin. financiara o fisa prin care sa faceti dovada ca autoturismul care este trecut in procesul verbal nu va apartine. Asta in cazul in care vedeti ca instanta nu prea se avanta sa faca adresa catre politia circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala mnkmnk mnkmnk Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, ... (vezi toată discuția)
Poate constitui infractiune abuzul facut de acest politist local? bogdy33 bogdy33 La adresa de resedinta am primit vizita unui politist local care mi-a spus ca are de solutionat o reclamatie cu privire la existenta unui „marcaj de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)