avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia locala

Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, pot contesta amenda avand in vedere urmatoarele: pe jos era inscriptionat intr-adevar cu semnul aferent, insa semnul rutier avea si precizarea 2 locuri, ori eu nu am ocupat unul din cele 2 locuri ci al treilea. Amenda a venit prin posta.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:45, 19 Octombrie 2016
Faceti foto la fata locului, indicati locul pe care era parcata masina si contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare.
Depinde si cate locuri erau inscriptionate in parcare (2 sau 3) insa daca ati parcat pe un loc inscriptionat nu veti avea sanse de castig. Dar aveti dreptul sa contestati pv.
Acum am citit cu atentie procesul verbal si au gresit marca masinii, in rest toate datele sunt corecte, iar la martor nu e nici o semnatura (a specificat ca persoanele de fata refuya sa semneze), iar la contravenient scrie ca nu se afla de fata. Sunt acestea motive de nulitate? Exista insa poze cu masina parcata pe acel loc.

locuri inscriptionate pe asfalt cred ca erau vreo 5 unul langa altul, si cel pe care am parcat era inscriptionat, insa nenorocitul ala de semn de deasupra lor zice 2, chiar am fost atenta, pentru ca era atat de plin si nu am avut unde parca. Eu am presupus ca doua trebuie sa ramana libere orice ar fi, asa am judecat eu problema cu capra si varza aflate in dilema.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este o eroare materiala care nu conduce la anularea pv. Daca masina se afla pe un loc de parcare inscriptionat nu aveti altceva de facut decat sa achitati jumatate din minim in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare.
dar totusi, pentru a plati linistita amenda, matematica asta cum se explica : marchezi 5 locuri cu semnul rezervat pt pers cu handicap si indicatorul are precizarea 2 locuri. Cum se traduce treaba asta in practica in mod corect? ori is 2 ori is 5?
Semnalizarea se poate face atat prin indicatoare car si prin marcaje.
Daca la intersectie aveti un semafor care nu indica directiile dar exista marcaje cu sageti nu respectati semnificatia ambelor modalitati de semnalizare? Asa este si in cazul de fata, 2 locuri marcate cu indicator si marcaj si inca unul doar cu marcaj. Cu alte cuvinte, daca locul avea marcaj specific atunci nu ati respectat semnificatia marcajului locului in care ati parcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Contestatie oprire interzisa/exces de zel. Cireasha Cireasha Buna ziua! Sunt un utilizator nou , am gasit foarte multe informatii importante dar cazul meu nu am gasit. In ce conditii instanta valideaza si imi poate da ... (vezi toată discuția)
Info legislatie cale de accces garaj smiler8 smiler8 Buna ziua, doresc sa aflu urmatoarele informatii: Detin un garaj cu CF, act de proprietare intr-o zona cu mai multe garaje, Garajul fiind pozitionat ... (vezi toată discuția)