avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Buna ziua.
Am primit o amenda de la politia locala Tg-Jiu pentru parcare pe loc rezervat persoanelor cu handicap. Nu fac asa ceva daca sunt constient ca acel loc este rezervat pentru asa ceva, de aceea am nevoie de un sfat.
Pe o strada principala din Tg-Jiu cautam loc de parcare si in acea zona se gasesc locuri de parcare foarte greu, eu fiind atent sa gasesc loc de parcare, nu am observat indicatorul si cum am vazut un loc liber am parcat avand impresia ca este regulamentar. Am traversat strada si asteptand pe cineva a sosit o masina de la politia locala, a oprit masina in strada si a inceput sa scrie amenzi pentru masinile de pe acel sens care au parcat ilegal pe locuri rezervate pentru taxi. Eu am asistat linistit avand impresia ca masina mea este parcata legal. Apoi un politist a traversat strada direct la masina mea si la cea din dreapta mea si a inceput sa faca poze. Am mers la el sa intreb care este problema si mi-a aratat semnul.Am ramas uimit pentru ca eu nu il vazusem , si am incercat sa ii explic ca locul pe care sunt parcat si cel din dreapta mea care la fel era ocupat ilegal nu este marcat, intrucat daca era marcat sigur nu parcam acolo, dar nu m-a inteles, i-am dat buletinul si permisul si mi-a scris o amenda in baza HPL 125/2011. Am cerut sa scrie la mentiuni faptul ca locul nu era marcat corespunzator si a scris iar eu am semnat PV .
Consider ca sunt si eu vinovat dar nu 100% intrucat indicatorul era acolo si nu l-am vazut, daca il vedeam si stiam ca sunt parcat neregulamentar plecam inainte sa ajunga politistul si la masina mea, ma deranjeaza faptul ca se incaseaza bani din amenzi si nu se fac nimic cu ei. Daca era marcat corespunzator sigur nu parcam acolo.
In HCL scrie clar ca astfel de locuri trebuie "marcate si semnalizate coresunzator", lucru care in cazul de fata nu s-a intamplat.
Am vazut ca in sarcinile de serviciu politia locala are obligatia sa raporteze daca marcajele/semnalizatoarele sunt deteriorate sau lipsesc si sunt convins ca nu a sesizat nimeni asa ceva intrucat acolo se fac foarte multi bani din amenzi.
As dori sa fac contestatie, pe PV scrie ca la judecatorie se poate face contestatie. Imi puteti spune daca am sanse sa castig procesul sau sa platesc amenda si sa ma obisnuiesc cu ideea ca asa merg lucrurile aici.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
dumitrubololoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumitrubololoi , utilizator 16:09, 16 Iulie 2020
Cu siguranta taxa pt judecatorie este cat jumatate din amenda platita :)
Pe mine nu ma deranjează amenda în sine. E 50 lei ,nu e o avere. Ma enervează faptul ca acolo dau amenzi la greu și nu sunt în stare să facă ceva cu banii, dacă stau la pândă intr-o zi la locurile alea fac bani sa asfalteze toată strada, nu doar sa dea cu vopsea pe asfalt. Dacă lucrati în domeniu și îmi puteti spune ce șanse aproximativ ar fi de câștig ma ajuta.
Mulțumesc

Pascal19 a scris:

Cu siguranta taxa pt judecatorie este cat jumatate din amenda platita :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala mnkmnk mnkmnk Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis suspendat sorinslavic sorinslavic Buna ziua! In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sector 2 madydiacan madydiacan Va solicit ajutorul pentru o patanie ce m-a enervat la culme: am primit acasa o amenda de 1500RON/750 platibili in 48 ore pentru o presupunsa parcare pe un loc ... (vezi toată discuția)