avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal nesemnat de agentul contestator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal nesemnat de agentul contestator

Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc cu mult timp in urma. Reconstituirea a constat in verificarea vizuala a celor 2 auto, fara a se face fotografii de catre agentul de circulatie. Nu am recunoscut fapta comisa. S-a intocmit procesul verbal de reconstituire pe 2 pagini si doar a doua pagina contine numele agentului si a martorilor, semnaturile, dar fara datele personale. Prima pagina nu contine niciun nume, semnaturi, etc. Apoi s-a intocmit proces verbal de contraventie, unde nici aici nu am recunoscut fapta, am fost amendat si mi s-a retinut permisul. Mentionez ca nu am lovit aceea masina, iar unele mici zgaraieturi pe bara autoturismului meu sunt vechi..
1. Pot obtine anularea contraventiei pentru lipsa datelor din prima pagina a PV de reconstituire ?
2. Lipsa probelor (fotografii, martori) pot constitui de asemenea motive de anulare ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
AlexGM, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:20, 13 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Lipsa semnaturii poate duce la nulitatea procesului verbal.
2. Da, se poate contesta si invocand jurisprudenta cedo se cere astfel politiei sa dovedeasca cele spuse.

Consulta un avocat mai bine sa te ajute cu formularea plangerii.
Am formulat deja plangere, iar Biroul Rutier de politie a depus o intampinare eronata, in care mentioneaza prezenta unui alt agent contestator diferit de cel din proces verbal, iar ca si contravenient este trecut un alt nume decat al meu, desi in prima parte a intampinari mentioneaza ca este vorba despre mine. Probabil si asta e un motiv de anulare. Saptamana viitoare am prima infatisare.
Puteti doar depune plingere contraventionala impotriva PV de contraventie. Lipsa semnaturii agentului constatator de pe PV de contraventie este un motiv de nulitate absoluta pentru care (in baza art. 17 din OG 2/2001) puteti cere anularea PV de contraventie. Nu spune nimic legea despre PV de reconstituire. Puteti invoca in instanta acest document si cere ca el sa fie depus ca proba. Instanta va hotari in aceasta privinta.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
latka, utilizator
PV-ul de reconstituire este depus si el. Acesta este singura proba depusa de Politie. Am consultat dosarul si am observat ca in declaratia celuilalt conducator auto, acesta a gresit nr de inmatriculare al autoturismului meu, inversand doua litere. Probabil un alt motiv de a cere anularea PV-ului ?
Nu, nu e motiv de anulare. Trebuie sa insistati la infatisare doar pe faptul ca nu exista nici o proba foto care sa certifice faptul ca sunteti vinovat. Daca tot s-a facut acea reconstituire, ce sens au niste declaratii, cind cel mai simplu mod era sa se dovedeasca faptic prin poze care sa certifice fara dubiu fapta. Asa se puteau face declaratii si fara vizionarea celor doua masini si era exact acelasi lucru. Puteti incerca sa depuneti dvs. la infatisare probe foto care sa contrazica ceea ce e scris in PV de reconstituire.

Alte discuții în legătură

Contraventie rutiera utilizator58 utilizator58 Buna ziua, Un conducator auto a fost sanctionat contraventional pentru o depasire. A facut plangere impotriva procesului verbal de contraventie si la prima ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! este legal un proces-verbal de constatare a contravenției ... minerva78 minerva78 Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare a contravenției întocmit de un agent de politie, care nu a constat contravenția? În raport a ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)