avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie rutiera

Buna ziua,

Un conducator auto a fost sanctionat contraventional pentru o depasire. A facut plangere impotriva procesului verbal de contraventie si la prima instanta a fost respinsa.
-desi a fost insiruita toata povestea cu Anghel c. Romaniei s. a., instanta a hotarat ca in ceea ce priveste sarcina probei, conform principiului statuat de art. 1169 C.civil, cel ce face o propunere in fata instantei trebuie sa o dovedeasca;
Mentionez ca organul constatator nu a depus foto sau alta proba la dosar. Petentul nu a avut martori. Petentul a avut avut avocat.
Sa inteleg atunci ca daca soferul este singur in masina si nu poate avea martori poate primi orice fel de amenda rutiera, practic neavand nici o sansa de a proba contrariul? Si agentul constator poate constata orice numai cu propriile simturi neavand nevoie de nici o proba?
Cum ar putea dovedi petentul ca ceea ce a constatat agentul nu este adevarat? Practic daca nu ai martori faci degeaba plangere contraventionala.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
utilizator58, utilizator
Cel mai recent răspuns: utilizator58 , utilizator 09:26, 28 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
-Procesul verbal a fost semnat de catre petent,
-a avut obiectiuni pe procesul verbal in sensul ca nu este de acord,
-petentul nu stie daca a existat vreo inregistrare sau daca au existat fotografii;
Intradevar nu s-a solicitat in mod expres ca IPJ sa depuna fotografii sau inregistari daca exista. Nu s-a solicitat audierea agentului constatator.

Se mai poate cere la apel depunerea pozelor sau inregistrarii? Si daca ele nu exista il mai ajuta cumva pe petent sau e tarziu deja?
IPJ nu a depus poze sau vreo inregistrare in probatiune, de aici deduc ca nu le are.
In intampinare au mentionat ca se opun unei eventuale solicitari de administrare a probei cu martori cu vreuna dintre persoanele prevazute de art. 315, alin.1 din legea 134;
Si mai spune in intampinare ca fapta petentului a fost constatata cu propriile simturi de agentul constatator.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala: cum pot aduce dovezi in instanta? stelutaanuti stelutaanuti Buna ziua, Am primit o amenda pentru neacordare de prioritate pietoni. Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate ( pietonul ... (vezi toată discuția)