Am primit o amenda pentru neacordare de prioritate pietoni.
Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate ( pietonul angajandu-se in traversare in momentul in care eu eram la jumatatea trecerii).
Politia nu are o inregistrare video a faptului.
Am facut o plangere in instanta si am primit o citatie sa aduc dovezi conform declaratiilor depuse.
Mentionez ca la dosar am depus si o declaratie a unui martor.
Ideea e ca nu stiu ce as putea aduce ca dovada in acest sens, mai mult decat declaratia mea (si a martorului).
Ce se considera dovada?
Sarcina probei in plangerile contraventionale apartine agentului constatator nu dvs. Cititi cauza Anghel contra Romaniei. Desi a fost publicata in 2007 instantele nu o cunosc.
Raspundeti la citatie printr-o instiintare in care precizati ca va mentineti punctul de vedere exprimat in plangerea contraventionala si solicitati citarea martorului, trebuie sa prezentati si datele de identificare ale martorului inclusiv adresa de domiciliu.
Solicitati martorului o declaratie pe care sa o depuneti la instanta impreuna cu instiintarea ptr a fi considerata "dovada".
De multe ori instantele nu iau in considerare declaratiile martorilor considerind ca agentul constatator este cel care are dreptate chiar daca nu prezinta probe in acest sens.
Multumesc mult.
Stiti cumva ce procedura trebuie sa urmez pentru a depunde aceasta citatie? Se trimite prin posta? sau este necesar sa ma deplasez la Judecatorie?
Daca sinteti in aceeasi localitate este de preferat sa o depuneti personal, nu uitati sa mentionati nr. dosarului.
O puteti trimite si prin posta cu confirmare de primire.