avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce inseamna asta? am pierdut procesul sau nu ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce inseamna asta? am pierdut procesul sau nu ?

asta scrie pe internet despre cazul meu >>>>>>>>>>avand nevoie de timp pentru deliberare - amanat pronunţarea la data de 26.11.2009 Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petentul SMEDREA BOGDAN ALEXANDRU, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria CC, nr. 3641377, încheiat la data de 15.06.2009, de către intimat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 26.11.2009.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 10:46, 5 Ianuarie 2010
Da, daca sunteti petentul SMEDREA BOGDAN ALEXANDRU, vi s-a respins plangerea, posibil sa nu fi fost intemeiata in drept.
carsto a scris:

Da, daca sunteti petentul SMEDREA BOGDAN ALEXANDRU, vi s-a respins plangerea, posibil sa nu fi fost intemeiata in drept.

cum adica sa nu fie intemeiata in drept?... am dovezi care atesta nevinovatia mea ... sunt elev am un golf 1 din 1975 si nu am de unde sa dau banii astia... chiar asa? ei mau penalizat cum sa as fi trecut pe linie dubla continua ceea ce nu este adevarat am si poze cu care sa imi atest nevinovatia ei nu au nimica cu care sa ma faca pe mine vinovat.... ce ma invatati sa fac
Formuleaza si depune recurs impotriva sentintei sus mentionate.
Dar nu am inteles de unde sti ca nu au dovezi care sa ateste vinovatia ta. Cum iti explici atunci, ca ti s-a respins plangerea?
am cerut dosarul inainte si ma m uitat in el , la primult termen am cerut poze si video daca se poate si politia nu a pus nimica la dosar.... dar lasand asta la o parte sunt nevinovat ce naiba am poze la dosar care arata clar ca linia "dubla continua " desprea care politisti vorbesc este de fapt linie discontinua .... de unde sa scot eu 600 lei daca eu is elev?
adrian.posdarie a scris:

Formuleaza si depune recurs impotriva sentintei sus mentionate.
Dar nu am inteles de unde sti ca nu au dovezi care sa ateste vinovatia ta. Cum iti explici atunci, ca ti s-a respins plangerea?


daca este asa cum sustine userul ca la dosar nu sunt dovezi care sa-i ateste vinovatia, si totusi plangerea a fost respinsa, instanta in procedura de solutionare a plangerii in cauza a mers pe rationamentul ca cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca (art.1169 C.civil) ceea ce este gresit in procedura contraventionala, intrucat instanta isi "autodiminueaza" rolul ei activ de a starui la aflarea adevarului, O.G.2/2001 prevede expres ca instanta investita cu solutionarea unei plangeri contraventionale, citeaza partile si administreza orice probe care pot duce la verificarea legalitatii/nelegalitatii p-verbal (vezi si Decizia CCR 146/2008), iar sarcina probei revine in aceeasi masura atat petentului cat si organului constatator (...in primul rand org.constatator - vezi cauza Anghel c.Romaniei la CEDO).

...p-verbal se bucura de prezumtia relativa de adevar dar aceasta trebuie sa fie rezonabila, a.i sa nu impuna o sarcina excesiva in privinta apararii celui "acuzat" (vezi Cauza Salabiaku c.Frantei la CEDO), ptr ca nu trebuie sa uitam nici de prezumtia de nevinovatie a contravenientului....

prin urmare, dupa ce vine sentinta, in termen de 15 zile recurs la Tribunal...


Toate cele bune !!!

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala: cum pot aduce dovezi in instanta? stelutaanuti stelutaanuti Buna ziua, Am primit o amenda pentru neacordare de prioritate pietoni. Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate ( pietonul ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate melcsy melcsy daca agentul de circulatie cine l-a oprit a fost singur, fara nici un martor se poate contesta procesul verbal de contraventie?..ce sansa de castig sunt? care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta privind regimul juridic al contraventiilor Admin Admin Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor. Ordonanta a fost adoptata la 12/07/2001. Ulterior, a fost modificata de: ... (vezi toată discuția)