eu oricum, mai am doua zile de visare :tooth:
daca nu intru nici anul asta, de la 1 septembrie si pana la urmatorul examen cred ca am timp sa invat cartile pe dinafara :P
Nu va lasati descurajati. :hugall:
Tot pentru inceput, eu zic sa punem mana pe carte :))
rares.serban a scris:
am sa va spun cum am avut eu succes la acest examen:
1.In primul rand i-mi faceam "programa" de invatat pt o luna de zile, pe care o respectam cu strictete-- practic ce trebuia sa invat in fiecare zi in acea luna--
2. invatam dimineata de la 8 la 15, ( evident cu pauze de 10-15 minute dupa fiecare ora) iar ulterior doar reciteam ce am invatat ( 16- 19 )
3. dupa ora 19 ma relaxam - in oras cu prietenii sau familia-
4. nu amestecam materiile- in sensul ca luam civilul de la un cap la altul...........
5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-tiavea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
6. dupa ce a-ti terminat cele patru materii, reveniti asupra fiecarei materii de cel putin doua ori
Pentru mine a fost esential sa invat DIMINEATA . Atunci creierul este odihnit si asimilezi mult mai bine decat dupamasa sau seara.
Perioada minima pentru pregatire :
civil - 8 saptamani ( + 4 pt. repetat si grile)
proc. civil - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
penal - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
proc. penal -6 saptamani ( +3 pt. repetat si grile)
TOTAL - 39 saptamani*
*- daca santeti proaspat absolvent si a-ti facut o facultate serioasa puteti scadea cate o saptamana -- deci aprox. 31 saptamani
*- eu am invatat cele patru materii si apoi am trecut la repetat-- si cred ca este mai bine asa, pentru ca ai o viziune mai larga asupra ansamblului materiei atunci cand te apuci de repetat ( exista multe conexiuni intre diferite materii pe care le percepi mai bine in acest fel)
Consumati cafea naturala - se spune ca ajuta memoria- ( nu solubila !!) si FARA ALCOOL.
SUCCES!!!!!!!!!!!
straniu...fara suparare
Da da, foarte straniu. De acord cu tine Mike :sticktongue:
Dupa ce sa mai invatam, dragi colegi de suferinta?
Neagu e bun...sau nu?