avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate netzach_sammi

Activitate netzach_sammi

Răspuns la discuția furt pe fata
Programul de lucru care mi s-a prezentat inaintea angajarii era exact ca si cel din contract.De vorbit cu angajatorii nu se prea poate pentru ca te ameninta cu concedierea , sau pur si simplu le spui , ei dau din umeri si spun ca daca nu ne convine usa e deschisa.Avem un caietel in care cei care lucreaza sambata si duminica se semneaza ,dar care nu este verificat de angajatori,avem de asemenea un registru de evidenta a banilor angajatilor, dar care nu se completeaza , ca cica n-are nici un rost, ca pe urma sa te poata invinovati cum ca ai furat ,din cate mi-au spus ceilalti angajati.Eu as vrea sa pot face ceva ca sa-i ajut si pe ceilalti nu doar pe mine,pentru ca vad ca doar eu comentez lucrurile astea.
Răspuns la discuția furt pe fata
Aha,acum inteleg de ce am primit atat. Ms frumos.Problema cu orele neplatite e ca nu doar se sta peste program , ca altcumva in ziua urmatoare iti gaseste "nod in papura",dar e si ca in contract scrie clar ca sambetele si duminicile se considera un fel de ore suplimentare, dar pentru care noi nu suntem platiti pentru ca nu avem destule vanzari si pentru ca ei mai au "chiria si alte datorii de platit". Acum mie nu mi se pare normal ca noi sa facem munca voluntara doar pentru ca ei nu se pot gospodari.
Discuție furt pe fata
Pe data de 8 iunie am fost angajata la un petshop din Mures.Acolo salariile se dau pe data de 15.Cel putin asa ar trebui.Spun asta pentru ca primul salar l-am luat pe data de 19 iulie fara sa mi se prezinte macar o scuza pentru intarziere.In contract scrie ca salarul meu este de 720 de lei, dar eu am luat in mana doar 430 de lei fara sa mi se explice motivul.In plus toti angajatii,in numar de 4 (+2 in concediu natal), facem ore suplimentare despre care in contract scrie ca trebuie platite, dar noi nu primim nimic.Nu mi se pare normal dar nu stiu cum si ce ar trebui sa fac din moment ce ceilalti angati nu spun nimic patronilor.Am nevoie de un sfat.