Azi am primit solutionarea de la ITM in care sunt informata ca trebuie sa ma adresez organelor competente.Minunat,nu?
Dar inca nu am primit solutionarea de la ITM...si nici un fel de act de la patron.Suntem disperati ce sa facem???
Dar in cazul in care ITM-ul spune ca nu are nimic de facut deoarece angajatii nu au primit -Decizia de incetare a contractului de munca-,ce este de facut?Actele nu le-am primit nici pana astazi,iar preavizul este fictiv de pe 26 septebrie pana pe 21 octombrie,in timp ce noi am fost evacuati(iar activitatea firmei intrerupta)pe data de 13 octombrie?dupa parerea mea este un preaviz fictiv.
va multumesc pt. rapidul raspuns,vom actiona dupa spusele dvs
Voi incepe prin a spune ca am ramas fara loc de munca,lucram aici de 4 ani(trecand cu vederea intarzierea salariilor si nerespectarea codului muncii,spun codul muncii deoarece nu se respecta mai nimic din el in afara faptului ca eram angajata cu forme legale de munca).Pe data de 13 octombrie 2011,o zi normala pt. mine am mers la servici,am inceput activitatea zilnica obisnuita(lucram ca bucatar)cand deodata aud:"opriti activitatea".Era ascociatul care castigase procesul pe care-l avea cu patronul nostru,un frantuz (cum imi place mie sa zic),in doua minute a ridicat totul,frigidere,usi,mese scaune,vitrine etc.Dupa ce acestia au luat totul a aparaut si patronul nostru care a spus ca asta este si ca ramane sa ne intalnim pt. a ne da actele necesare pt somaj si banii pe concediu si preaviz.De la acea data cu mari insistente am reusit sa trimita pe cineva sa ne aduca o parte din bani adica 500 ron.Ori de cate ori incercam sa-l contactam spune ca stie ca are obligatii fata de noi si ca o sa rezolvam maine sau pana la sfarsitul saptamanii cu banii.Nici pana azi restul sumei de bani si actele necesare pt. depunerea dosarului de somaj nu le-am primit.Ce este de facut cui sa ne adresam?Dupa o executare silita de la locul de munca,nici drepturile minime sa nu ti se respecte?X-(X-(Este bine de stiut ca pana azi nici ununl din angajatii nua semnat nici un document.Nici proces verbal nici preaviz nici nimic.
ce este drept la aceasta sedinta nu am partcipat dar la celelalte am fost. Dar niciodata nu se aduce in discutie acest subiect ,iar in cazul in care cineva se apropie oarecum de subiect,administratorul care are cel mai mare control asupra tuturor(unii practic il considera "sef") spune imediat ca asta nu este treaba noastra un lucru foarte important mai este faptul ca avem aproximativ 6-7 restantieri cu sume pana in 30-35 de milioane maaxim si aceasta marire a fondului de reparartii mi se pare enorma avnd in vedere de cat timp il platim si cate "reparatii"s-au facut
Buna ziua, locuiesc de 17 ani intr-un bloc din Bucuresti format din 599 de garsoniere de 13 ani fiecare garsoniera plateste cate 13 lei lunar pt. Fondul de reparatii.Din luna Aprilie a acestui an la adunarea generala a blocului s-a stabilit o crestere a sumei fondului de reparatii de la 13 lei la 30 lei/garsoniera,mentionez ca s-a ajuns la aceasta alegere datorita a 50 de semnaturi primite(m-ar interesa in mod deosebit sa aflu daca nu ar fi fost normal sa fie asa: jumatate din nr. de locatar +1 pt. a se ajunge la aceasta hotarare).Inca un lucru bine de spus este faptul ca in cei 13 ani de plata a acestui fond de reparatii NICIODATA nu s'a afisat la casierie un extras de cont sau un alt act doveditor cum ca acesti bani ar fii in banca,tot pt. acesti bani o chitanta separata nu exista...de cate ori intrebam administratorul de acesti bani spune ca nu este treaba noastra suntem disperatii pt. ca nu stim unde se duc banii nostri???avem nevoie de un ajutor pe langa acest fond de reparatii mai exista si un fond de rulement de 200 lei/garsoniera/2 persoane/an sunt mult prea multi bani pt. stadiul in care se afla blcul.suntem amenintati prin diverse afise puse de catre Conducerea Asociatiei ca in 2 ani nu vom mai avea apa calda si caldura.Astept cu nerabdare un raspuns.va multumesc.
UN ALT LUCRU NEMAIPOMENIT DE IMPORTANT ESTE FAPTUL CA OAMENII CARE AU SEMNAT PT. MARIREA FONDULUI DE REPARATII NU AU FOST INSTIINTATI PT. CE SEMNEAZA,CREZAND CA ACEL TABEL PE CARE AU SEMNAT ESTE CEL PT. PARTICIPAREA LA SEDINTA(CU CATEVA ZILE INAINTE DE SEDINTA FEMEIA CARE CITESTE APOMETRELE,A VENIT DIN USA IN USA CU ACEL TABEL SUSTINAND TARE SI NEACCEPTAND REFUZURI SA SEMNAM PT. SEDINTA,UNII AU SEMNAT ALTII AU REFUZAT CATEGORIC(CEI PRINTRE CARE MA AFLU SI EU)VA MULTUMESC PT RASPUNSURI MAI ASTEPT SFATURI CHIARVREAU SA FAC CEVA PT.A OPRII ODATA MARSAVIA ASTA CE TINE DE ANI DE ZILE