Voi incepe prin a spune ca am ramas fara loc de munca,lucram aici de 4 ani(trecand cu vederea intarzierea salariilor si nerespectarea codului muncii,spun codul muncii deoarece nu se respecta mai nimic din el in afara faptului ca eram angajata cu forme legale de munca).Pe data de 13 octombrie 2011,o zi normala pt. mine am mers la servici,am inceput activitatea zilnica obisnuita(lucram ca bucatar)cand deodata aud:"opriti activitatea".Era ascociatul care castigase procesul pe care-l avea cu patronul nostru,un frantuz (cum imi place mie sa zic),in doua minute a ridicat totul,frigidere,usi,mese scaune,vitrine etc.Dupa ce acestia au luat totul a aparaut si patronul nostru care a spus ca asta este si ca ramane sa ne intalnim pt. a ne da actele necesare pt somaj si banii pe concediu si preaviz.De la acea data cu mari insistente am reusit sa trimita pe cineva sa ne aduca o parte din bani adica 500 ron.Ori de cate ori incercam sa-l contactam spune ca stie ca are obligatii fata de noi si ca o sa rezolvam maine sau pana la sfarsitul saptamanii cu banii.Nici pana azi restul sumei de bani si actele necesare pt. depunerea dosarului de somaj nu le-am primit.Ce este de facut cui sa ne adresam?Dupa o executare silita de la locul de munca,nici drepturile minime sa nu ti se respecte?X-(X-(Este bine de stiut ca pana azi nici ununl din angajatii nua semnat nici un document.Nici proces verbal nici preaviz nici nimic.
1.Depuneti plangere la ITM;
2.Actionati in instanta angajatorul cu ''actiune civila in pretentii'' pentru recuperarea drepturilor salariale.Actiunea se depune la tribunal si este scutita de taxa de timbru.
Dar in cazul in care ITM-ul spune ca nu are nimic de facut deoarece angajatii nu au primit -Decizia de incetare a contractului de munca-,ce este de facut?Actele nu le-am primit nici pana astazi,iar preavizul este fictiv de pe 26 septebrie pana pe 21 octombrie,in timp ce noi am fost evacuati(iar activitatea firmei intrerupta)pe data de 13 octombrie?dupa parerea mea este un preaviz fictiv.
Nu are nicio legatura neprimirea deciziei de incetare a c.i.m. cu neplata salariului in cazul solutionarii sesizarii de catre ITM... ambele pot fi obtinute printr-o actiune in instanta impotriva angajatorului ....