Buna ziua.
Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. Firma la care am lucrat s-a inchis, adica ne-a concediat pe toti, inclusiv patronul(administrator). aici sunt mai multe probleme total ilegale , pe care le stiu, adica, ni-i s-a inmanat decizia in ultima zi, ba chiar dupa data terminarii preavizului, de care nici nu am stiut niciunul, am lucrat normal perioada preavizului nestiind ce pune la cale patronul. Mai mult decat atat, inaintea acestei perioade , am fost bagati toti in CFS, fara stirea noastra, deci si far vreo cerere semnata de CFS...foarte multe nereguli, si mai sunt.. Intrebarea era, conform Codului Muncii si a deciziei de concediere termen de contestatie este de 45 zile de la inmanare,dar tot Codul muncii , stiam ca spune ca litigiile de munca au drept de prescriere de 3 ani de la data in care acesta actioneaza. Deci, eu daca intarzii cu contestatia in cele 45 zile( motivele sunt ptr a avea timp sa fac sesizari la ITM si Garda Financiara, caci in aceasta perioada de CFS , in care am fost toti, inclusiv patronul(administrator) acesta a emis facturi, deconturi de bonuri consum, etc..- repet nici un angajat nu a avut cunostinta de aceasta stare de CFS, in afara patronului- pot actiona in instanta in termenul de prescriere de 3 ani?? ( ptr a demonstra , ca concedierea nu a avut temei serios, in cazul ca acesta va redeschide firma cu cativa angajati(neamuri)?(am unele informatii ca asa ceva s-ar intampla). De asemenea, odata ce toate posturile au fost desfiintate, poti reangaja altii pe acelasi post? Mai ales ca e un, domeniu mai aparte, reparatii locomotive-iar meseriasi ptr asta , nu gasesti la colt de strada. Daca s-ar intampla asta, cred ca se poate spune ca concedierea nu a avut un motiv serios, cum o cere Codul Muncii, nu? Va multumesc. PS. Am o gramada de alte detalii, dar nu vreau sa ocup tot spatiul. Data viitoare