avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce nu țin de persoana salariatului?

Buna ziua! Ce sanse sunt pentru a anula decizia de concediere pe motive economice, reorganizare a societatii si a schimbarilor tehnologice?

Suntem un nr. de 6-7 colegi care am primit aceasta decizie, deci nu stiu daca este vorba de o concediere colectiva. Preavizul are titlul de concediere individuala. In total firma avea 30-35 angajati.

Am sanse de castig in instanta in cazul in care precizez si faptul ca sunt cap de familie? si unicul venit de acum este doar pensia mamei, mica de altfel.

Nu am avut abateri disciplinare, motivele aduse de angajator pentru situatia de fata sunt legate de probleme economice pe care le intampina firma, motive explicate doar verbal, fara un document concret.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 10 Iulie 2018
Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere trebuie sa fie prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in instanta.
1. Informatii precum: cifra de afaceri: care a crescut de la an la an, demonstrarea per angajat ca nu s-au realizat pierderi pentru munca prestata, se pot face in instanta? Si daca nu s-au inregistrat pierderi in cazul meu, se poate anula decizia de concediere?

2.Acest aspect "ordinere de prioritate la concediere" este obligatoriu sa fie adaugat in contractul colectiv de munca?

3. Va rog sa-mi spuneti ce cheltuieli de judecata sunt in cazul in care contest decizia? Este necesar angajarea unui avocat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Reiterez : Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in instanta. Altfel spus, nimeni nu va poate spune altceva decat ca este posibil sa castigati, dar este posibil si sa pierdeti.

In instanta puteti solicita instantei ca angajatorul sa probeze pierderile financiare.

2. Ca sa fie respectate acele criterii, este obligatoriu sa fie inserate in actele sus mentionate.

3. Nicio cheltuiala nu efectuati, decat daca va angajati avocat.
Instanta poate decide pe langa decizia de anulare a concedierii si concedierea sefului 2, in cazul in care exista dovezi ca acesta a transmis informatii false patronului despre colegii carora li s-a inmanat decizia de concediere?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Instanta nu poate decide si concedierea sefului ... instanta constata sau nu legalitatea unei decizii de incetare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Intrebari Marius Nou Marius Nou am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)
Restructurare post angajat in ccic maria. maria. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema. In acest moment ma aflu in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, concediu care se va ... (vezi toată discuția)
Incompetenta profesionala wallgemy wallgemy Am fost angajata la o societate in functia de contabil cu responsabilitati si in compartimentul resurse umane.In urma unor disensiuni cu administratorul ... (vezi toată discuția)