Acum ma aflu in concediul pentru cresterea copilului. Am pus intrebarea referitoare la cuantumul unui eventual concediu medical pentru ca stiu ca o persoana are dreptul la concediu medical daca a lucrat 6 luni. Eu avand contractul de munca suspendat pe perioada CCC daca as intra direct in concediu medical as lua doar 75% din cuantumul echivalent somajului.
Vreau sa stiu daca faptul ca as lucra o saptamana ar schimba situatia, adica as beneficia de 75% din salariu pe perioada concediului medical si de asemenea vreau sa stiu cum imi va fi platit concediu prenatal.
Va multumesc pentru interes.
Astept in continuare raspuns.
Buna ziua!
Voi naste la sfarsitul lunii decembrie al doilea copil. Primul copil implineste 2 ani pe 21 octombrie iar eu am dreptul sa intru in concediu prenatal pentru al doilea copil dupa 15 noiembrie. Incepand cu 21 octombrie voi lucra aproximativ 3 saptamani. As dori sa stiu cum va fi efectuata plata pentru concediul prenatal. Voi lua 85% din salariu sau 85% din cuantumul somajului.
As mai dori sa stiu daca pot intra in concediu medical la o saptamana dupa intoarcerea la lucru si cum va fi platit acesta (75% din salariu sau 75% din cuantumul somajului).
Astept cu nerabdare raspunsul.
Va mutumesc anticipat !