avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se face plata concediului prenatal dupa concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se face plata concediului prenatal dupa concediu de 2 ani pentru cresterea primului copil?

Buna ziua!
Voi naste la sfarsitul lunii decembrie al doilea copil. Primul copil implineste 2 ani pe 21 octombrie iar eu am dreptul sa intru in concediu prenatal pentru al doilea copil dupa 15 noiembrie. Incepand cu 21 octombrie voi lucra aproximativ 3 saptamani. As dori sa stiu cum va fi efectuata plata pentru concediul prenatal. Voi lua 85% din salariu sau 85% din cuantumul somajului.
As mai dori sa stiu daca pot intra in concediu medical la o saptamana dupa intoarcerea la lucru si cum va fi platit acesta (75% din salariu sau 75% din cuantumul somajului).
Astept cu nerabdare raspunsul.
Va mutumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: disina , utilizator 15:35, 16 August 2010
acum sunteti in indemnizatie crestrere copil sau in somaj ?,ca eu nu am inteles de ce puteti intra in concediu prenatal doar dupa 15 noiembrie.
Acum ma aflu in concediul pentru cresterea copilului. Am pus intrebarea referitoare la cuantumul unui eventual concediu medical pentru ca stiu ca o persoana are dreptul la concediu medical daca a lucrat 6 luni. Eu avand contractul de munca suspendat pe perioada CCC daca as intra direct in concediu medical as lua doar 75% din cuantumul echivalent somajului.
Vreau sa stiu daca faptul ca as lucra o saptamana ar schimba situatia, adica as beneficia de 75% din salariu pe perioada concediului medical si de asemenea vreau sa stiu cum imi va fi platit concediu prenatal.
Va multumesc pentru interes.
Astept in continuare raspuns.
Revin.
Pot intra in concediu prenatal doar dupa 15 noiembrie pentru ca atunci voi avea 32 de saptamani de sarcina.
marmota_flo a scris:
...Eu avand contractul de munca suspendat pe perioada CCC daca as intra direct in concediu medical as lua doar 75% din cuantumul echivalent somajului...

1. Nu inteleg, ce tot aveti cu somajul? Ce cauta in ecuatia asta?
2. In stagiul de cotizare pentru calcularea certificatelor medicale intra si perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani.
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca plata pentru un eventual concediu medical va fi in valoare de 75% din indemnizatia de crestere a copilului.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie 85% din salar sau...? andreea3108 andreea3108 Buna, Am o intrebare....eu lucrez din 21 Noiembrie 2013 si am ramas insarcinata, iar data probabila a nasterii este 5 Noiembrie 2014 deci nu sunt 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)