avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primesc indemnizatie 85% din salar sau...?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primesc indemnizatie 85% din salar sau...?

Buna,
Am o intrebare....eu lucrez din 21 Noiembrie 2013 si am ramas insarcinata, iar data probabila a nasterii este 5 Noiembrie 2014 deci nu sunt 12 luni de lucru, intrebarea este urmatoarea : Daca nu imi iau concediu de odihna, concediu legal care mi se cuvine de 21 zile pot primi indemnizatie 85% din salar? Va rog din suflet sa-mi raspundeti pentru ca nu stiu ce sa fac si ce urmeaza... Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 14 Martie 2014
Faptul ca va luati sau nu concediu de odihna nu influenteaza cu nimic situatia dvs.
1. Daca veti naste in noiembrie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt decembrie 2013 - noiembrie 2014.

2. Chiar daca veti naste in octombrie tot veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Indemnizatia pentru CCC este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii (inclusiv concediul de odihna), din indemnizatii pentru concedii medicale, din indemnizatia pentru concediul de sarcina( prenatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical adelina91 adelina91 Buna ziua. Sunt insarcinata in 33 de saptamani, iar de pe data de 05.10 am intrat in prenatal. Pana sa intru in prenatal am avut 44 de zile concediu medical - ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil atlassport atlassport Situatia mea este urmatoarea : data probabila a nasterii va fi 5 noiembrie 2015. Cum se calculeaza indemnizatia CCC? stiu ca se ia 85% din media venitului ... (vezi toată discuția)