avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu crestere copil

Situatia mea este urmatoarea :
data probabila a nasterii va fi 5 noiembrie 2015.

Cum se calculeaza indemnizatia CCC? stiu ca se ia 85% din media venitului net pe ultimele 12 luni lucrate. ( eu am peste 12 luni lucrate)

Intrebare : aceste 12 se iau in calcul pana inainte de concediul prenatal sau pana la data nasterii copilului ?
Daca se ia in calcul pana la data nasterii copilului, atunci va intra la calculul indemnizatiei CCC si valoarea concediului prenatal ?
De exemplu daca imi iau concediu prenatal incepand cu 14 septembrie 2015, va intra in calculul CCC si venitul din perioada 14 sept - 4 noiembrie ?



Sau puteti sa imi dati un exemplu concret cu date exacte cum se calculeaza CCC, incat sa pot sa imi fac un calcul pe salarul meu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 14 August 2015
1. Daca veti naste in noiembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt decembrie 2014 - noiembrie 2015.

2. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete le cele 12 luni eligibile.
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si din indemnizatia pentru concediul de sarcina.

3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia pentru CCC este de cel putin 600 lei lunar si cel mult 3.400 lei lunar.
- Daca optati pentru CCC pana la vasta de 2 ani indemnizatia pentru CCC este de cel putin 600 lei lunar si cel mult 1.200 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical adelina91 adelina91 Buna ziua. Sunt insarcinata in 33 de saptamani, iar de pe data de 05.10 am intrat in prenatal. Pana sa intru in prenatal am avut 44 de zile concediu medical - ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil pana la 1 an iroxanaconstanta iroxanaconstanta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: sunt salariata de 3 ani la prezentul angajator si am avut un total de 63 de zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)