avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil pana la 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil pana la 1 an

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: sunt salariata de 3 ani la prezentul angajator si am avut un total de 63 de zile de concediu medical (cod 01 - 85%) in ultimele 12 luni. Actualmente sunt insarcinata in 22 saptamani si am nevoie de repaus la pat din cauza unor probleme la coloana. In aceste conditii, va rog sa ma ajutati sa imi calculez indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 1 an daca voi lua concediu de risc maternal incepand cu 01 aprilie 2015 urmat de prenatal conform legii pana nasc, in iulie 2015.
Am un salariu de 2990 lei pe luna, bonuri de masa si beneficii in natura de 200 lei pe luna.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 16 Martie 2015
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii si din concedii medicale (inclusiv concediul de risc maternal si concediul de maternitate).
- Daca veti naste in iulie cele 12 luni eligibile sunt august 2014 - iulie 2015.

2. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei lunar.
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu o formula de calcul pentru concediul de risc maternal si cel de maternitate?
Multumesc
Indemnizatia pentru concedii medicale (inclusiv concediul de risc maternal sau de maternitate) se calculeaza astfel:

- Se aduna veniturile brute (din statele de plata) din cele 6 luni anterioare lunii in care se intra in concediu de maternitate (e vorba de veniturile brute pentru care s-a platit cota de contributii de 0,85% pentru concedii si indemnizatii).
- Suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).
- Mzbc se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate (Izcm).
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical (sau din luna respectiva) si se obtine indemnizatia (lunara) pentru concediul de maternitate.
- Izcm este aceeasi pe toata durata concediului de maternitate si de aceea indemnizatia lunara este diferita, in functie de numarul de zile lucratoare din luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal Florina87 Florina87 Buna ziua! As vrea sa stiu care imi va fi valoarea concediului maternal daca am ca si baza de calcul pe ultimele 6 luni lucrate 5850 lei. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt risc maternal Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am eu o problema :indemnizatia pt risc maternal se calculeaza 75 la suta din veniturile brute sau cele net? (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)