avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a majorat ka 2000ron,iar din 8decembrie intru in prenatal?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 29 Noiembrie 2014
Care este data preconizata a nasterii?
29 ianuarie 2015
si as dori sa stiu daca am un contract PFI in colaborare cu o firma de cosmetice se poate lua in calcul?
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 uni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia lunara nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia lunara nu poate mai mica de 600 lei i nici mai mare de 1.200 lei.

3. - In calculul veniturilor nete intra veniturile din salarii, din eventualele indemnizatii de concediu medical si indemnizatia pentru concediul de maternitate.
- Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

4. Venitul net lunar = venitul brut lunar (din statul de plata) - impozitul pe venit - contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.

5. In calcul indemnizatiei pentru CCC intra toate veniturile profesionale pe care le obtineti in cele 12 luni eligibile.

6. Daca nasterea copilului are loc in ianuarie 2015 atunci cele 12 luni eligibile sunt februarie 2014 - ianuarie 2015.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc,

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil atlassport atlassport Situatia mea este urmatoarea : data probabila a nasterii va fi 5 noiembrie 2015. Cum se calculeaza indemnizatia CCC? stiu ca se ia 85% din media venitului ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru cresterea copilului crisanlaura crisanlaura Buna ziua! Cat timp trebuie sa am lucrat la o firma pentru a putea beneficia de ajutorul pentru cresterea copilului?Am semnat contractul pe 20 martie si pana ... (vezi toată discuția)