In lunile februarie , martie si aprilie nu am nici un venit inafara concediilor medicale, deoarece nu m-au mai primit la lucru. Pe statul de plata apar doar cu medicalul.
veronica-t a scris:
In lunile februarie , martie si aprilie nu am nici un venit inafara concediilor medicale, deoarece nu m-au mai primit la lucru. Pe statul de plata apar doar cu medicalul.
Daca ati avut concediu medical nu aveti ce alte venituri sa mai fi incasat in afara de indemizatia pentru concediu medical. Nu puteti sa fi aveti concediu medical sa si lucrati in acelasi timp.
Din informatiile relatate dvs sunteti in primele luni de sarcina caz in care nu putem discuta deocamdata despre concediu prenatal.
Ori sunteti in concediu medical boala obisnuita ori eventual in concediu de risc maternal.
In ambele situatii indemnizatia ar fi 75% din salariu.
Pe certificatele de concediu medical ce cod este trecut ?
Cand veti intra in concediu prenatal (dupa luna 6-a de sarcina), acesta va fi 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni anterior datei intrarii in concediu prenatal.
gflorea2000 a scris:
Nu va suparati, sa inteleg ca o femeie cu stagiu de cotizare complet, care naste in cursul acestui an, are dreptul la 85% din drepturile banesti pe ultimele 6 luni ?
Concediu de maternitate este un concediu medical de maxim 126 zile, impartit in prenatal si postnatal - de regula se acorda cu 63 zile inainte de data probabila a nasterii (prenatal) si 63 zile dupa nastere (postnatal). Acesta indemnizatie se plateste cu 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni anterior primei zile de concediu.
Concediul de crestere copil poate fi luat de catre mama (incepand cu a 43-a zi dupa nastere, dupa ce se efectueaza cele 42 zile de lauzie obligatorii), sau de catre tata (incepand din cu a doua zi dupa nasterea copilului), iar indemnizatia pentru acest concediu este, asa cum spunea anterior si domnul tudorvaleriu, 75% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, anterior datei de nastere a copilului.
~ final discuție ~