avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate Raina

Activitate Raina

Răspuns la discuția culmea tupeului
freeelis a scris:
Cred ca este vorba despre Noul Cod Civil care inca nu a intrat in vigoare ....

Nici atat, codul care ar trebui sa intre in vigoare in 2013 la Art. 644 prevede : Contractele de administrare a coproprietăţii (2)În cazul în care oricare dintre coproprietari denunţă contractul de administrare, acesta îşi încetează existenţa, rămânând aplicabile regulile din prezenta secţiune.
(3)În cazul în care, printre bunurile aflate în coproprietate, se află şi bunuri imobile, contractele de administrare a coproprietăţii şi declaraţiile de denunţare a acestora vor fi notate în cartea funciară, la cererea oricăruia dintre coproprietari.
Răspuns la discuția culmea tupeului
amihai a scris:

La articolul 644 (2) Codul Civil spune ca executorul trebuia sa comunice debitorului si creditorului incheierea privind incuviintarea executarii silite in termen de 3 zile de la primirea cererii de executare, incat debitorul sa poata beneficia de prevederile Art. 625, dreptul de a asista la toate actele de executare.
Niste tupeu tot e pe undeva, dar nu sunteti singurul in situatia asta.

-> Codul CIVIL la art Art. 644 Proprietatea bunurilor se dobândeste si se transmite prin succesiune, prin legate, prin conventie si prin traditiune (C. civ., 651 si urm., 800 si urm., 942 si urm.).
In ce cod ati gasit dvs. acele prevederi?
Procedura executarii silite este reglementata prin Codul de procedura civila si legea executorilor!
Răspuns la discuția culmea tupeului
Pentru a afla si dvs de ce nu ati fost citat cititi Codul de procedura civila- Cartea a V-a privind executarea silita.Investirea precum si incuviintarea executarii silite se face fara citarea partilor!! Situatia dvs. se poate rezolva usor in urma primirii somatiei de la executorul judecatoresc care a obtinut incuviintarea executarii silite impotriva dvs.. Mergeti la biroul executorului, dati o declaratie cu privire la bunurile dvs si stabiliti un angajament de plata.
Nu va recomand sa formulati contestatie la executare decat daca puteti dovedi cu acte ca executarea silita este fara temei, daca creanta nu exista, nu este certa, lichida, exigibila.
O contestatie la executare formulata de dvs fara temei nu poate fi decat in defavoarea dvs intrucat toate costurile procesului cat si cheltuielile de executare silite le suportati tot dvs. iar cu cat executarea silita dureaza mai mult cu atat costurile pt dvs vor fi mai mari.