Problema e in felul urmator,slotul de card s-a rupt in telefon,sim-ul cu bucati din slot au ramas in telefon,in momentul in care l-am trimis telefonul functiona perfect,acum m-au sunat cei de la service si mi-au spus ca in urma extragerii bucatilor de slot si sim-ul placa de baza s-a deteriorat si eu trebuie sa platesc suma de 1000 ron.Acum spuneti-mi eu ar trebui sa suport costul piesei? Telefonul a fost achizitionat in luna decembrie 2018
Imi pare rau sa cred ca aveti o asa impresie despre noi.Dupa cum se vede nu prea ati trecut pe la biblioteca si nu va place lectura.Dar haideti sa va spun ceva: în biblioteci, există încă norme , norme de cititori, norme de volume citite ( aşa cum odinioară aveam norme la naşteri), şi neîmplinirea acestor norme conduce la suprimarea posturilor primele posturi desfiinţate au fost cele de bibliotecar - cine mai are nevoie astăzi de lectură?
Poate să pară ciudat că în secolul XXI, există încă la noi asemenea norme în biblioteci. De ce nu ar exista atunci norme pentru credincioşi şi rugăciuni?
Dar n-ar trebui să ne mire nimic într-o ţară în care cartea şi cultura (în general), sunt marginalizate, în care nu există niciun program guvernamental serios pentru promovarea cărţii şi a bibliotecilor , şi în care intelectualii sunt mai preocupaţi de evenimente politice decât de aceste lucruri.
Mai e nevoie de bibliotecari, se întrebă unii „mai inteligenţi” în condiţiile în care pe un singur CD-ROM pot fi stocate până la jumătate de milion de pagini de carte. S-a ajuns până acolo (fapt autentic), încât preşedinţi de consilii judeţene au cerut chiar desfiinţarea bibliotecilor publice judeţene considerând că nu mai sunt necesare dacă se pot citi cărţi pe internet. S-ar realiza astfel, exultă ei, importante economii. Ei nu ştiu că astăzi specialiştii sunt în unanimitate de acord că publicaţia în format pe hârtie este de neînlocuit în ciuda expansiunii documentelor electronice, şi că biblioteca viitorului este biblioteca hibridă cu publicaţii pe hârtie şi publicaţii eletronice.
Munca de bibliotecar! Adevărul e că oamenii nu ştiu şi nici nu-i interesează ce se ascunde în spatele acestei activităţi, de la selecţie si achiziţie până la aşezarea publicaţiilor în rafturi. Ei nu ştiu că pentru a ajunge la momentul în care cartea este oferită spre lectură, în bibliotecă, sau acasă, au loc o serie de operaţii complexe de natură intelectuală care presupun cultură şi pricepere profesională. Iar astăzi lucrurile au devenit tot mai complicate.Din experienta mea stiu că pentru a ajunge un bun bibliotecar ai nevoie de cel puţin de 7-8 ani. Introducerea informatizării în biblioteci, invazia bazelor de date documentare al căror număr este din ce în ce mai important în biblioteci sunt doar doua exemple în sprijinul ideii că e nevoie de bibliotecari şi care trebuie să fie bine pregătiţi profesional. Din mânuitori de cărţi ei au ajuns mânuitori de informaţii, ceea ce ne e deloc simplu.
Bibliotecarii, aceşti trudnici slujitori ai cărţii şi informaţiei şi dorim sa ni se acorde locul care li se cuvine într-o societate care totuşi se slujeşte încă de cărţi şi biblioteci. Aş dori, de asemenea, ca toţi cei care iubesc cartea şi biblioteca să vadă în bibliotecar un om cu ştiinţă de carte, în sensul propriu al termenului, care, în comparaţie cu oameni de alte profesii, deţine mai multe informaţii decât aceştia, informaţii de care societatea noastră are atâta nevoie.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra,dar haideti sa va lamuresc un pic cum stau treburile pe la noi.Noi angajatii Bibliotecii Orasenesti nu am beneficiat niciodata(cel putin de cand m-am angajat eu)de niciun spor din cele stipulate in legea bibliotecilor,in afara de sporul de vechime.Acum vin eu si va intreb pe dumneavoastra,cum sa nu imi cer dreptul care mi se cuvine,daca eu cu studii superioare i-au salariul de 400ron iar femeia de servici care are 8 clase ia 600ron?
In momentul in care esti avansat pe un post cu studii superioare,salariul brut este de 800 ron(cel putin asa mi s-a spus).
Buna ziua.Am aceeasi problema,cu transformarea postului,sunt bibliotecara de 5 ani intr-o biblioteca oraseneasca,iar in urma cu doi ani am terminat facultatea de geografie din cadrul Universitatii Bucuresti.Ma lovesc mereu de refuzul domnului primar care imi tot spune ca imi trebuiesc studii de specialitate,si nu are ce sa imi faca.Domnul director de la judeteana mi-a aprobat toate studiile,in schimb ma lovesc de refuzul domnului primar.Imi poate spune si mie cineve ce pasi trebuiesc urmati pentru ca sa pot obtine aceasta transformare a postului si cui ar trebui sa ma adresez.Multumesc anticipat.