avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate gacon

Activitate gacon

buna ziua,
eu am aplicat tva la marja de profit pentru un autoturism second hand pe care l-am cumparat de la o persoana fizica din Romania in scopul revanzarii. mentionez ca vanzarea s-a facut tot in Romania. mentionez de asemenea ca sunt agent economic inregistrat in scopuri de tva. as dori sa stiu daca pentru aceasta operatie trebuie sa depun decont special de tva 301?

multumesc anticipat
Răspuns la discuția tva intracomunitar chirii
asadar varianta optima este sa facturez in ungaria fara tva(scutit fara drept de deducere) si sa tin evidenta separata cheltuielilor legate de teren respectiv sa nu deduc tva aferenta acestor cheltuieli. right??
Răspuns la discuția tva intracomunitar chirii
pai bunul, adica terenul respectiv, a fost achizitionat de la o persoana fizica si nu s-a dedus tva la achizitie.
Răspuns la discuția tva intracomunitar chirii
ok, si daca nu optez pentru taxare atunci pot sa-i fac factura fara tva, cu mentiunea scutit fara drept de deducere? in acest caz trebuie sa aplic prorata tva pentru deducere?
Răspuns la discuția tva intracomunitar chirii
pai pentru a factura net, locul prestarii serviciului nu trebuie sa fie altul decat tara beneficiarului?
Răspuns la discuția tva intracomunitar chirii
si daca depun notificare si optez pentru facturare cu tva atunci pot face factura ungurului la net si sa fac taxare inversa?
buna ziua,

societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in vederea depozitarii unor mijloace de transport pana la livrarea lor definitiva. Mentinez ca societatea noastra este inregistrata in scopuri de tva, decont lunar si societatea ungureasca de asemenea inregistrata cu cod valabil de tva in Ungaria. As dori sa stiu din pct de vedere al tva cum facturez? cu tva sau fara tva? net sau brut? este chiria un serviciu intracomunitar? care este locul prestarii?

va multumesc