avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate geanina1234

Activitate geanina1234

Răspuns la discuția contract de colaborare
av_andra13 a scris:

geanina1234 a scris:

in cele din urma, mi s-a spus acum ca se incheie CIM cu timp partial de lucru,respectiv 2 ore/zi pe durata determinata. Acum intrebarea mea este : sigur voi beneficia de bonusuri, asigurare,concediu,etc? pentru ca mie mi se pare absurd ca la 2 ore muncite pe zi sa fii atat de bine rasplatit in tarisoara asta a noastra.Adica, nu bate la ochi la ITM?

Geanina, este necesar ca aceste bonusuri sa fie specificate in acel contract pe care il inchei cu angajatorul. Intr-adevar sunt contracte individuale de munca cu timp partial de lucru, nu este nimic iesit din comun in asta.

Tocmai de aceea am sugerat sa iti fie trimisa o copie scanata a eventualului contract.

Am inteles!Va multumesc tare mult !
Deci eu acum trebuie sa urmaresc ca in contract sa fie scrise negru pe alb bonusurile promise.Daca ceva nu este scris acolo (inclusiv asigurare de sanatate) atunci nu exista si eu nu am cum sa pretind nimanui aceste bonusuri.
Eu va intreb pe d-voastra deoarece nu stiu cum trebuie sa arate acest contract si nici nu am cui sa cer amanunte in afara de d-voastra.
in cele din urma, mi s-a spus acum ca se incheie CIM cu timp partial de lucru,respectiv 2 ore/zi pe durata determinata. Acum intrebarea mea este : sigur voi beneficia de bonusuri, asigurare,concediu,etc? pentru ca mie mi se pare absurd ca la 2 ore muncite pe zi sa fii atat de bine rasplatit in tarisoara asta a noastra.Adica, nu bate la ochi la ITM?
andymaurul a scris:

Sa va incheie cim cu timp partial de lucru-2 ore- sau pt.munca la domiciliu.

asadar sa accept oferta si sa muncesc in continuare fara nici un beneficiu: concediu,bonusuri,somaj,asigurare de sanatate...
Va rog sa ma ajute cineva! Nu stiu ce sa fac.Daca refuz s-ar putea sa ma dea afara si nu o sa mai am nici un venit.Ce sa-i spun ?
andymaurul a scris:

Probabil ca se refera la cim cu timp partial de lucru...sau munca la domiciliu.Nu poate fi considerata munca in sensul legii activitatea prestata printr-un contract de colaborare.

Patronul probabil vrea sa scape de "dari" dar nici nu vrea sa il prinda ITM-ul cu noi la munca fara nici un fel de contract.
av_andra13 a scris:

Solicita-le o copie pe e-mail a eventualului contract de colaborare.
Sa inteleg ca in prezent lucrezi 8h/zi plus sambata?

Vrei sa adaugi acest contract de 2h/zi?
Oricum solicita-le copie scanata pe mail, in care sa fie specificat salariul si bonusurile. Totusi, sa faci un drum atat de lung, fara sa fi sigura, nu cred ca este cel mai bine pentru tine.

Problema este ca nu am nici un fel de contract cu ei.Am lucrat 1 an de zile la ei la negru. Mi s-a tot promis ca imi vor face , ca sa mai astept....pana astazi cand e urgenta mare : vor raspuns in seara asta daca accept varianta asta cu 2 ore/zi sau nu.
mie asa mi s-a spus: ca imi vor face un contract de 2h/zi sub forma unei colaborari.salariul si programul vor ramane aceleasi. acest contract imi rezerva drepturile pe care ei imi spun ca le voi avea in urma incheierii lui?
buna ziua!
dupa un an de zile de asteptari si promisiuni in vederea incheierii CIM la o firma din Bucuresti(eu fiind din Iasi) mi s-a propus un contract de colaborare de 2 ore/zi .Ei asteapta acum un raspuns urgent de la mine:daca accept sau nu. Mentionez ca lucrez ca merchandiser 8 ore / zi de luni pana vineri si 4 h/zi sambata.Mi s-a promis ca nu mi se umbla la salariu, ca o sa am asigurare de sanatate si bonuri de masa. Este adevarat sau ma mint cu nerusinare?Sa accept sau nu?