Somera fiind , figurez in CM inclusiv pe 31 dec 2013, ce se intampla cu perioada imediat urmatoare (01.ian 2014- 05.ian 2014), fiind stabilite ca fiind zile libere ? Adeverinta specifica''apt de munca'' este dusa azi 06 ian la Somaj ! Perioada respectiva se plateste, se ia in calcul ca nr. de zile de efectuat ca somera ? Ce vina pot avea eu ca nu am anuntat...,daca a fost liber ??
Va multumesc anticipat, va doresc un an cat mai bun si la fel de activ !
Nu va suparati dar nu prea inteleg !! Sunt termeni tehnici pe care nu ii pot raporta concret la situatia mea ! Ce inseamna fara stagiu asimilat , cu stagiu asimilat....
In mare inteleg ca am o diferenta de 1 an si 11 luni neacoperita pentru a iesi la pensie anticipat ? Lunar sunt penalizata cu 0,75 % pentru cei cinci ani iesita mai devreme ,adica pe toata perioada se primeste cu 45 % mai putin ? Poate cer prea mult dar as dori sa fiu f bine informata sa stiu ce am de facut.
Mii de multumiri.
Sunt nascuta in oct 1957 , ma aflu pe piata muncii din sept 1976 ( 36 ani 5 luni).
Conform L 263 care sunt conditiile iesirii la pensie (in toate cele trei variante limita de varsta ,anticipat si partial anticipat) , ca varsta , data si penalizare.
Am fost scurta in expunere fiind destule solicitari din partea membrilor inscrisi .
Va multumesc anticipat si ma bucur ca existati pentru noi cei interesati.
Am fost silitoare mi-am platit si impozitele majorate pana la 30 sept a.c cf ac OUG !!
Am efectuat aceasta operatiune tocmai pentru a beneficia de reducerea de 10% , asa cum am facut in fiecare an cu impozitul ce trebuia sa il platesc pe anul in curs .
Intrebarea mea este : ce se intampla mai departe daca a fost respinsa aceasta ordonanta de catre senat , cand vom sti EXACT despre ce este vorba , iar noi cei care am platit inclusiv impozitul suplimentar (majorat) ,...cu suma platita , ramanem in "contul omeniei"sau o vor lua in calcul ptr impozitul aferent lui 2011 ? Va multumesc .
Am 53 ani( n in oct 1957) , vechime 34 din care 17 ani in domeniul bancar(economista),din nov.2009 sunt in somaj ...,sanse de reangajare zero , am fost la banci de top la interviuri..,sunt SIGURA ca varsta este un impediment !!!! Vechimea , experienta , studiile in domeniu nu au fost si nu sunt criterii de "selectie" !
Intrebare : in ce conditii (varsta , stagiu de cotizare , data) pot sa ies la pensie , chiar si anticipat ??? Sanse de angajare nu mai sunt , iar in ceea ce ma priveste nu sunt omul care sa accepte intreruperea in campul muncii ( excluzand aceasta situatie de somaj )
Va multumesc anticipat .
Intentia ar fi aceea de a avea o garantie suplimentara pentru fiica noastra de 27 ani de a beneficia EA de acest apartament mostenit de mine dupa decesul parintilor mei. Specific ca sunt singura mostenitoare (nu am frati ,nu exista alt gen de rude care sa actioneze asupra succesiunii efectuate in 1985 - dupa decesul tatalui ,cel de-al doilea parinte trecut in nefiinta).
Sunt interesata de urmatorul caz : in situatia decesului meu , sotul se recasatoreste..,ce drepturi mai are fiica mea - a noastra ? As dori sa stiu daca pot sa ii las integral apartamentul mostenit de mine ???
Sunt unica mostenitoare a unui apartament , cavou si a altor bunuri mobile .specificate in succesiunea facuta si dupa decesul tatalui (1985).La acea data eram casatorita (sunt si in prezent) , m-ar interesa ce cota parte are sotul si daca are ...,(repet sunt unica mostenitoare), iar lucrul cel mai important este acela de a ma asigura ce forme juridice trebuiesc intocmite pentru ca fiica noastra sa devina proprietara acestui apartament .
NU SE PUNE problema ca sotul dupa 30 ani si mai bine de casatorie sa ramana fara acoperis(avand si alte proprietati obtinute impreuna),ideia este eu fiind singura mostenitoare cum pot lasa apartamentul mostenire fiicei noastre ca o siguranta suplimentara ???Viata este imprevizibila pentru fiecare dintre