avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Sunt unica mostenitoare a unui apartament , cavou si a altor bunuri mobile .specificate in succesiunea facuta si dupa decesul tatalui (1985).La acea data eram casatorita (sunt si in prezent) , m-ar interesa ce cota parte are sotul si daca are ...,(repet sunt unica mostenitoare), iar lucrul cel mai important este acela de a ma asigura ce forme juridice trebuiesc intocmite pentru ca fiica noastra sa devina proprietara acestui apartament .
NU SE PUNE problema ca sotul dupa 30 ani si mai bine de casatorie sa ramana fara acoperis(avand si alte proprietati obtinute impreuna),ideia este eu fiind singura mostenitoare cum pot lasa apartamentul mostenire fiicei noastre ca o siguranta suplimentara ???Viata este imprevizibila pentru fiecare dintre
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:41, 9 Septembrie 2010
buna ziua.
bunurile dobandite de catre dvs prin mostenire sunt bunurile dvs proprii.
doriti ca si sotul si fiica dvs sa devina coproprietari imprteuna cu dvs pe acel apartament?
Clar. Fiica D-voastra cred ca depaseste 18 ani. Donatia ar fi o solutie. O alta solutie sigura: contract de vanzare cumparare cu intretinere si uzufruct viager. Asa am invatat de la juristii de pe avocat.net.
Chiar daca sunteti casatorita bunurile dobandite ca mostenire sunt bunuri proprii ale dvs sotul nu are nici un drept asupra lor cat sunteti in viata. Doar dupa decesul dvs sotul ar avea dreptul la o cota de 1/4 din aceasta mostenire, restul revenind copilului.
Dar acum cat sunteti in viata puteti dispune de propriul bun asa cum doriti dvs, puteti sa il vindeti copilului sau il puteti dona daca stiti ca nu exista alte persoane ce ar avea interes sa ceara anularea donatiei dupa decesul dvs.
Dar pentru ca dvs sa fiti in masura de a lua decizia cea mai corecta este bine sa va consultati direct cu un avocat dupa studierea actelor de proprietate si analiza situatiei familiale respectiv membrii familiei.

buna ziua.
bunurile mostenite sunt bunuri proprii ale celui ce le-a mostenit.
sotul nu are nici un drept in ceea ce priveste bunurile respective.
dvs. puteti face acte de vanzare-cumparare cu fata dvs. sau act de intretinere.
testamentul sau donatia, nu vi le recomand acestea fiind liberalitati.
iar sotul , avand calitatea de mostenitor rezervatar ar putea invoca reductiunea liberalitatilor.
eu va spun care sunt posibilitatile legale, asta nu inseamna ca intr-adevar sotul dvs. ar vrea sa se judece cu propriul copil ..
Intentia ar fi aceea de a avea o garantie suplimentara pentru fiica noastra de 27 ani de a beneficia EA de acest apartament mostenit de mine dupa decesul parintilor mei. Specific ca sunt singura mostenitoare (nu am frati ,nu exista alt gen de rude care sa actioneze asupra succesiunii efectuate in 1985 - dupa decesul tatalui ,cel de-al doilea parinte trecut in nefiinta).
Sunt interesata de urmatorul caz : in situatia decesului meu , sotul se recasatoreste..,ce drepturi mai are fiica mea - a noastra ? As dori sa stiu daca pot sa ii las integral apartamentul mostenit de mine ???

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)