avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot proceda pt ca, doar fiica noastra sa fie mostenitoarea acestui apartament, acesta fiind dobandit de mine si sotul meu, dupa casatorie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 12:59, 18 August 2016
In timpul vietii sotii pot face ce vor cu apartamentul,puteti sa-l vindeti fiicei dvs,prin vanzare -cumparare pastrandu-va dreptul de uzufruct. Plata c/v apartament trebuie sa fie prin virament bancar si suma sa reprezinte valoarea reala a apartamentului. Donatia sau contractul de intretinere se pot ataca si in timpul vietii de catre soti si dupa decesul sotilor de catre mostenitori daca se dovedeste ca intretinerea nu a fost prestata.
Multumesc mult pt raspuns!
Este singura posibilitate de a-i lasa fiicei apartamentul, fara a putea fi atacata decizia de alti mostenitori? Fiica nu are banii necesari pt cumpararea acestuia prin virament bancar!


Faceți partaj cu soțul, rămâneți dvs cu casa și apoi donati-i fiicei, rezervandu-va drept de uzufruct.
Puteti sa-i vindeti fiicei cu plata in rate .Daca va rezervati drept de uzufruct pretul va fi mai mic decat cel real avand in vedere aceasta clauza si gradul de rudenie.Fiica sau dvs puteti face un credit sa zicem de 20000 lei pe care fiica sa-i depuna in contul dvs. La 2-3 luni dvs ii scoateti si ii dati inapoi fiicei sa-i depuna din nou si tot asa rulati aceeasi bani ,pana se acopera suma stabilita in contract. Sau faceti partaj asa cum zice gi-jane2. Sotul trebuie sa fie de acord sa semneze ca i-ati achitat sulta 50% din valoarea apartamentului. Nu cred ca ii convine sa renunte la partea dinsului de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
ContSters344547, utilizator
Multumesc mult de tot!! Am sa ma interesez sa aflu cat m ar costa partajul, banuiesc ca si acesta ma costa.

Alte discuții în legătură

Testament sau act de vanzare cumparare. bună ziua. sunt căsătorit și am o fiica din altă relație ... Manea ion Manea ion Bună ziua. Sunt căsătorit și am o fiica din altă relație căreia ii plătesc pensie alimentară dar nu nu mai am legaturi personale cu aceasta, ... (vezi toată discuția)
Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Moºtenire - copii din douã cãsãtorii L_Eva L_Eva Bună ziua, soţul meu are o fiică înfiată din prima căsătorie. Prima soţie e decedată. Noi avem împreună un copil şi locuim în locuinţa mea, ... (vezi toată discuția)