avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donatie vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donatie vanzare cumparare

contract de donatie
buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema . am un apartament obtinut prin donatie de la bunica. se poate face contract de vanzare cumparare cu sotul meu ca sa fie si el proprietar p 51%.in cazul cind as dorii sa-l vind prin contract de vanzare cumparare ficei mele sau altei persoane se poate si sub ce forma? vanzarea intre soti este oprita?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:58, 24 August 2011
Vanzarea intre soti este interzisa. Puteti insa sa donati sotului partea din imobil pe care o doriti. Donatiile intre soti sunt revocabile. Ca si efect al donatiei se va transmite sotului dvs dreptul de proprietate asupra bunului donat. Proprietarii unui bun, indiferent de modul dobandirii dreptului de proprietate asupra lui pot incheia acte de dispozitie cu privire la bun, deci de a vinde bunul sau partea din bun pe care o au in proprietate.
Puteti dona sotului 50% dinj apartament. Puteti sa i vindeti fiicei apartamentul in integralitate cu oprirea uzufruct pt dvs si constituire cu titlu gratuit a uzufructului pt sotul dvs. Puteti face un contract de intretinere cu fiica dvs tot cu clauza de uzufruct. Puteti instraina bunul dvs sau cota parte din bun prin donatie, vanzare, intretinere, renta viagera.
Vanzarea intre soti este interzisa.
fiicei dvs puteti sa-i vindeti. sotului dvs nu pt ca vanzarea intre soti e interzisa. insa puteti sa faceti act de donatie pe numele sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi vand cota Cristina12 Cristina12 Buna ziua.Impreuna cu o persoana care nu este nici un fel de ruda cu mine,detin o locuinta,fiecare avand cota 1/2. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Succesiune elyada elyada Buna ziua,am mostenit impreuna cu fratele meu,3\16 dintr-un imobil,as dori sa va intreb daca in momentul desfasurarii succesiunii,as putea sa trec totul pe ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)