avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,am mostenit impreuna cu fratele meu,316 dintr-un imobil,as dori sa va intreb daca in momentul desfasurarii succesiunii,as putea sa trec totul pe numele ficei mele,sau este un alt demers,cu alte costuri,dupa succesiune?mentionez ca fratele meu este de acord,as dori sa fac acest lucru deoarece sunt executata silit si nu as dori ca banca sa ia si acest lucru.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:20, 8 August 2012
Ca sa puteti dispune de bun (adica sa transmiteti dreptul de proprietate fiicei) trebuie sa aveti calitatea de succesor (proprietar). Pana la dezbaterea succesiunii nu aveti calitatea de succesor si nu puteti dispune de bunurile mostenite.
Ati putea insa, cu anumite rezerve si asumandu-va cateva riscuri pe care nu le putem exprima aici, sa nu acceptati succesiunea.
Fratele dvs. va culege intreaga succesiune apoi va transmite cota dvs. fiicei dvs. printr-un act translativ de proprietate.
Sunt insa o multitudine de aspecte/solutii care nu pot fi puse in discutie in acest context nu numai din lipsa de spatiu/timp.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Alin Paidiu, Avocat
Acceptati succesiunea, dezbateti si fie vindeti impreuna , dvs si fratele dvs imobilul fetei dvs, ie donati imobilul, daca dvs si fratele dvs nu mai aveti alti copii si fratele nu are alti copii. Donatia este scutita de impozit intre rudele pana la grad 3.
Dezbaterea succesiunii se realizeaza intre Dumneavoastra si fratele Dumneavoastra. "Trecerea" pe numele ficei, reprezinta un alt demers pe care-l veti putea parcurge cu indeplinirea conditiei capacitatii de exercitiu, dupa ce veti realiza iesirea din indiviziune, avand in vedere la acest moment calitatea Dumneavoastra de comostenitor alaturi de fratele Dumneavoastra.
Acceptarea succesiunii din partea dvs. presupune ca bunul sa intre in patrimoniul dvs.
Asta inseamna ca banca are la indemana cateva solutii care pot fi destul de eficiente si pentru care dvs. sau consultantul dvs. trebuie sa isi asume riscul.
Este motivul pentru care va spuneam ca nu e o discutie de purtat aici.
Sigur ca si neacceptarea succesiunii presupune sa va asumati riscul ca fratele dvs. sa nu mai vrea sa transmita cota dvs. catre fiica.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Alin Paidiu, Avocat
apaidiu a scris:

Ca sa puteti dispune de bun (adica sa transmiteti dreptul de proprietate fiicei) trebuie sa aveti calitatea de succesor (proprietar). Pana la dezbaterea succesiunii nu aveti calitatea de succesor si nu puteti dispune de bunurile mostenite.
Ati putea insa, cu anumite rezerve si asumandu-va cateva riscuri pe care nu le putem exprima aici, sa nu acceptati succesiunea.
Fratele dvs. va culege intreaga succesiune apoi va transmite cota dvs. fiicei dvs. printr-un act translativ de proprietate.
Sunt insa o multitudine de aspecte/solutii care nu pot fi puse in discutie in acest context nu numai din lipsa de spatiu/timp.

Va multumesc mult pentru raspuns,dar acest act translativ ii va da ei dreptul sa vanda acest bun la un moment dat?

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)
Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)