avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament sub ipoteca- vanzare, donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament sub ipoteca- vanzare, donatie

Buna ziua!
Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in contextul urmator)
Intrebarea mea este, ar putea tatal meu sa treaca apartamentul pe numele meu, tinand cont ca e sub ipoteca, si daca da, cum, prin vazare/cumparare sau donatie, care e calea cea mai buna ? (preturi, taxe, etc)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:16, 8 Noiembrie 2008
mai aveti frati sau surori ?
dupa decesul mamei oricum trebuie dezbatuta succesiunea daca sunteti singura la parinti nu vad rostul vanzarii sau a donatiei.
Hai sa lamurim prima data aceasta problema si dupa vedem ce este de facut :)
Mai am frati si surori, nu e nici o problema cu acestia, eu locuiesc in acest apartament pus sub ipoteca pt imrumutul meu, insa tata s-a gandit sa il treaca de pe acum pe numele meu, in ideea ca dupa ce nu va mai fi spunea ca o fi mai complicat.
Deci nu sunt litigii cu fratii, doar vrea sa il treaca pe numele meu.
Nu prea poate tatal dvs. sa-l treaca pe numele dvs. fara sa incalce rezerva succesorala a celorlalti frati. Doar daca face un partaj de ascendent cu toti copii. Adica sa imparta tuturor copiilor, in mod egal, toata averea sa. Indiferent ce contract face tatal dvs. in favoarea dvs. acum, poate fi atacat de restul fratilor , la decesul tatalui dvs., intrucat va incalca rezerva lor succesorala.
Succes.
Multumesc de raspuns, dar totusi mi se pare aiurea ca sa nu poti face o donatie sau un act de vanzare cumparare in cazul meu. Nu era vorba de mostenire, nici de conflicte intre frati, ci pur si simplu, eu eram singurul care nu avea un apartament pe numele lui, si tata ar fi vrut sa faca asta inainte de, doamne fereste, sa ...intelegeti.
In concluzie, ca nu prea am inteles, se paote sau nu? daca nu donatie, macar act vanzare/cumparare?

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)