avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit

Buna ziua,

Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca contractat de fratele meu. Intrebare: in urma decesului mamei sau a dezbaterii mostenirii este posibil ca acel credit sa fie afectat in vreun fel? Banca poate impune conditii mai aspre? Putem demara procedurile de dezbatere sau e mai bine sa stam linistiti?
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 13:44, 20 Februarie 2017
djpedros a scris:

Buna ziua,

Banca poate impune conditii mai aspre?

Nu va impune alte conditii decat cele din contract.Daca acceptati mostenirea implicit acceptati si "datoriile" defunctei.
Ce inseamna "datoriile defunctei"? Va referiti la obligatiile care ii reveneau in calitate de coplatitor? Adica daca fratele meu nu mai reuseste sa achite rata la timp, aceasta indatorire ii revenea mamei mele, corect? In acest caz, daca accept mostenirea, accept automat sa devin coplatitor in locul ei?
Datoria avuta de mama dvs. este în masa succesorala.
Dacă acceptati moștenirea trebuie plătită și datoria dar pana la limita datorata de persoana defuncta.
Pe legea noua nu sunt probleme sa plătiți mai mult decât primiți.
O problema poate apărea în raport de penalitățile de întârziere.
djpedros a scris:
" In acest caz, daca accept mostenirea, accept automat sa devin coplatitor in locul ei?"

DA, ati inteles bine!
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Nu deveniti coplatitor, verificati contractul atent.

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)