avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la succesiune in favoarea copiilor pt ca sotia lui (a tatalui) sa nu faca drept la mostenire.cum e mai bine pt. ca ea dupa decesul tatalui sa nu ne dea in judecata pt.partea dupa tata?
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 09:43, 22 Iulie 2009
Aveti 2 variante:
1--tatal renunta expres la succesiune si se va dezbate intreaga masa succesorala intre dvs si fratele dvs
2--tatal nu renunta , se dezbate succesiunea iar ulterior va vinde cota lui parte , situatie in care veti avea mai mult decat in situatia 1 (ca si cota)
Alegerea va apartine!B-)
daca el renunta la partea lui in favoarea ambilor frati nu e 50%-50%?
noi vrem sa o scoatem pe sotia actuala de la mostenire dupa decesul tatalui .cum e mai simplu?
Corect , daca tatal dvs renunta atunci se va imparti 1/2 si 1/2. Insa daca accepta si dvs cumparati de la el cota de 1/4 atunci dvs veti avea 5/8 iar fratele va avea 3/8. Intelegeti???!!!
Referitor la un eventual deces al tatalui dvs , sotul supravietuitor are dreptul la o cota de 1/4 din mostenire.
Ca sa o scoateti pe actuala sotie de la o eventuala succesiune viitoare ar trebui ca tatal dvs sa nu mai aiba bunuri , ceea ce este greu de crezut ca sotia ar accepta vanzarea bunurilor comune in timpul vietii, dar cine stie?!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca tatal dv decide sa vanda partea care ii ramane in proprietate(bun propriu),aceasta nu poate face obiectul unei pretentii din partea sotiei in situatia decesului acestuia.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)