avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la succesiune in favoarea copiilor pt ca sotia lui (a tatalui) sa nu faca drept la mostenire.cum e mai bine pt. ca ea dupa decesul tatalui sa nu ne dea in judecata pt.partea dupa tata?
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 09:43, 22 Iulie 2009
atunci care ar fi cea mai simpla cale pe care o pot urma ca sotia tatalui in cazul decesului acestuia sa nu intre la mostenirea apartamentului?multumesc!
in primul rand in ceea ce priveste succesiunea dupa mama dvs :
1 puteti face act de partaj voluntar prin care va obligati dvs si fratele sau unul dintre dvs sa-l despagubiti pe tatal dvs conform cotei succesorale ce-i revine acestuia .
2. tatal dvs renunta in favoarea dvs si a fratelui /sau in favoarea unuia dintre voi la cota sa parte din succesiune .

apoi, mai ramane partea din imobil care este bun propriu al tatalui dvs ( jumate din imobil dansul, cealalta jumatate mama dvs ) .
pe aceasta parte din imobil tatal dvs va poate face act de vanzare-cumparare sau donatie .

in ceea ce priveste costurile acestor proceduri mergeti la notar pt a va informa .
multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)