avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la succesiune in favoarea copiilor pt ca sotia lui (a tatalui) sa nu faca drept la mostenire.cum e mai bine pt. ca ea dupa decesul tatalui sa nu ne dea in judecata pt.partea dupa tata?
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 09:43, 22 Iulie 2009
Corect , insa eu nu ma refeream strict la acest bun care este evident ca este BUN PROPRIU. Daca remarcati eu am si accentuat faptul ca ma refeream la bunurile comune sotilor care nu pot fi instrainate decat cu acordul ambilor soti!
Doar am accentuat,intelegand ca preocuparea speciala este in legatura cu mostenirea dupa mama,bunurile detinute de parinti in comun.:bow:
nu ma intereseaza ce cota am eu sau fratele ci cum sa o scoatem pe sotia lui de la mostenire . obiectul acestei mosteniri il constituie un apartament ce tatal meu la achitizionat impreuna cu mama mea iar dezbaterea mostenirii nu sa facut de aceea ma gandeam daca el poate renunta la succesiune in favoarea celor doi copii astfel incat sotia sa nu mai aiba drept la mostenire.e deajuns sa renunte sau trebuie act de vanzare pe partea lui.?
Poate sa va cedeze partea cuvenita dupa mama,dar cealalta jumatate ii ramane lui.
Daca se intampla ceva cu tatal ,sotia sa are un drept de mostenire,impreuna cu dv si fratele.
Sigur,in ideea in care nu vinde intre timp.
Dle Marinica71,
Bunurile obtinute prin mostenire sunt bunuri proprii deci tatal dvs poate face orice doreste cu cota lui parte.Varianta cea mai simpla in cazul dvs este ca tatal sa mearga cu cei 2 copii la notariat , sa dea o declaratie expresa ca renunta la succesiune , iar notarul va dezbate succesiune pe numele celor 2 copii...in speta dvs si fratele!
B-)

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)