avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie cu rugamintea ...

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie ce rugamintea de a va spune punctul de vedere profesionist in acord cu normele in vigoare . In urma decesului socrului meu au ramas ca mostenitori legali sotia acestuia si fiica, respectiv sotia mea . Intre timp, sotia mea a ramas in strainatate si a divortat de mine . Soacra mea, bolnava, aflata in grija mea, neavand bani pentru dezbaterea succesiunii, doreste sa-mi cesioneze cu titlu gratuit dreptul sau succesoral indiviz cu scutire de raport . As dori sa aflu daca aceasta trazactie se poate face pe cale notariala, avand in vedere ca, nefiind dezbatuta succesiunea, soacra mea nu poate obtine certificat de atestare fiscala si extras de carte funciara de autentificare. Ce alte modalitati legale ar putea fi aplicate, care sa consfinteasca aceasta donatie, fara posibilitate de atac, eventual emiterea unui certificat de calitate in baza caruia soacra mea sa-mi poata cesiona drepturile succesorale. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:46, 28 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate emite certificat de calitate de moștenitor, în absența fiicei (fostei sotii).
Apoi, dvs de ce ați vrea sa rămâneți în indiviziune cu fosta soție?
Fosta sotie s-a stabilit in strainatate, in situatia actuala daca moare soacra mea eu pot fi dat afara din casa de catre fosta sotie pentru a vinde imobilul.
Ca unică fiică și moștenitoare, da.
Ideea este ca orice act se ataca.
Iar ca să valorificați drepturile succesorale lăsate de soacră, prima data trebuie dezbătută moștenirea după socru, unde are dreptul și fosta soție.
Dacă vreți sa o ajutați pe soacră, contactați un avocat și sprijiniti-o sa dezbata succesiunea după socru în instanță. Și tot în instanță sa facă și partajul, solicitând atribuirea bunurilor în lotul ei.
Când va deveni proprietar exclusiv, abia atunci vă va putea face acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si dobindire apartament Petrash Petrash In urma decesului socrului meu a ramas un apartament cu doua camere. Dintr-o casatorie anterioara, socrul meu are doua fiice - pe FOSTA mea sotie si pe sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters252781 ContSters252781 buna seara am doua intrebari? 1 tatal socru vrea sa ne dea loc pentu a ne construi o casa ce pasi trebuie sa urmez? 2 tatal socru are 2 copii si este la a ... (vezi toată discuția)