avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare

Buna ziua!
Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii).
-Ce fel de act este indicat?
-Cel de vanzare-cumparare ce fel de clauza sa aiba.Avand 19 ani, cum am putea rezolva problema dobandirii banilor de catre fiica ca sa nu fie usor atacabil?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:52, 2 Ianuarie 2012
Puteti face un contract de vanzare cumparare avand drept clauze cea de intretinere si habitatie.
Actul de instrainare cu clauza de intretinere, uzufruct poate fi atacat de ceilalati 2 copii ca donatie deghizata si supusa raportului si reductiunii liberalitatilor excessive. Faceti vanzare cumparare fara nicio clauza, la pretul minim din grila de expertiza imobiliara a notarilor publici, pretul I'l puteti esalona in rate, transe, sau dati bunicilor Materni bani pt intregul pret, daca Sotia este singurul descendent al acestora, si vor figura in actul de vanzare cumparare ca procurator de fonduri prin donatie, banii revenindu va tot dvs.
Orice act poate fi atacat
Vreau doar sa confirm raspunsul dat de TDorina, contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere.
Asta asa este! Insa ma refeream la art 1091 alin 4 NCC care instituie prezumtia ca orice instrainare cu titlu oneros catre un descendent , ascendent privilegiat sau sot supravituitor este prezumata a fi donatie daca instrainarea s a facut cu rezerva uzufructului, uzului ori a abitatiei sau in schimbul intretinerii pe viata sau a unei rente viagere.

Alte discuții în legătură

Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere pentru a mosteni o casa aureliaion aureliaion Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu mostenirea casei parintesti. Sotul meu are 3 surori si mai are un frate vitreg din prima casatorie a mamei. In ... (vezi toată discuția)