Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
Da, noul soț întra la moștenire, iar în concurs cu descendenții, cota cuvenita este de 25%. Puteți face testament în favoarea copilului sau vânzarea apartamentului cât încă sunteți în viata.
Bună ziua!
Singurul act neatacabilă este vanzarea-cumpararea către fiica dvs., fara alte clauze: uzufruct, întreținere etc.
Atât donația, cât și testamentul, dar și vânzarea cu diferite clauze fiind liberalități, pot fi atacate de către moștenitorii rezervatari( între care se numără și soțul dvs.) după moartea dvs. pentru că le încalcă rezerva succesorală.
Mostenire apartament
lumifatu
Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)