avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaiela Stoian

Activitate Mihaiela Stoian

Buna ziua.
Suna PFA din anul 2007. In anul 2007 am depus declaratia 220 in momentul in care am deschis PFA (in sistem real). Ulterior, in 2008 am depus si declaratia 200 pe minus.
De la jumatatea anului 2009 am avut o contabila care ar fi trebuit sa se ocupe de toate aceste aspecte. Dar acum tocmai am aflat ca ea nu si-a facut treaba si ca in 2008, 2009 si 2010 nu a mai depus nicio declaratie in numele meu.
Din moment ce contabilitatea mi-a tinut-o fara nicio problema si nu am primit nicio instiintare acasa, nici nu mi-a trecut prin cap o astfel de situatie.
Acum vreau sa ajung la zi cu toate declaratiile si impozitele.
Intrebarile mele sunt:

1. Daca imi completez acum declaratia 200 pentru 2008 si 2009 si le trimit prin posta cu recomandare de primire, exista posibilitatea sa mai platesc amenda?
2. Mai trebuie completata si declaratia 220 pentru anii anteriori? Nu prea as vedea logica.
3. Care va fi amenda cand ma voi duce sa platesc (cu intarziere) impozitul pentru venitul declarat cu intarziere?
4. Daca doresc inchiderea PFA, trebuie sa platesc si cotizatiile la sanatate? In ce procentaj? (recunosc faptul ca nu stiam despre aceasta obligativitate, iar din moment ce sunt angajata cu norma intreaga si carte de munca nu prea vad rostul)

Va multumesc.
Bunica mea a murit in urma cu 10 ani. La momentul respectiv, mama mea, fratele acesteia si bunicul meu au facut succesiunea. In urma cu 2 ani a murit si bunicul meu.
Fratele mamei mele nu locuieste in Romania si nici nu s-a mai interesat de familie. In momentul in care a murit bunicul, el a fost informat, dar nu a venit in Romania pentru formalitatile referitoare la succesiune. Mama mea a refuzat (cred ca din orgoliu) sa se ocupe ea de deschiderea succesiunii, asteptand un semn de la fratele ei. Intre timp a murit si mama.
Eu am facut cu tata succesiunea de pe urma bunurilor mamei mele. A ramas insa succesiunea ce trebuia facuta dupa bunicul meu.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca eu si tata deschidem succesiunea acum, cine va plati taxele de succesiune? Noi, care am deschis succesiunea, sau se va imparti suma si cu unchiul meu?
2. Daca solicitam partajarea succesoriala, exista posibilitatea sa primim noi bunurile imobile iar el contravaloarea in bani, chiar daca nu este de acord cu asta? Mentionez ca este vorba despre 2 apartamente in care nu a locuit nimeni din familie, dar ma gandesc la faptul ca am putea avea "prioritate" pentru ca locuim in tara.
Va multumesc.