avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune - Cine plateste taxele?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune - Cine plateste taxele?

Bunica mea a murit in urma cu 10 ani. La momentul respectiv, mama mea, fratele acesteia si bunicul meu au facut succesiunea. In urma cu 2 ani a murit si bunicul meu.
Fratele mamei mele nu locuieste in Romania si nici nu s-a mai interesat de familie. In momentul in care a murit bunicul, el a fost informat, dar nu a venit in Romania pentru formalitatile referitoare la succesiune. Mama mea a refuzat (cred ca din orgoliu) sa se ocupe ea de deschiderea succesiunii, asteptand un semn de la fratele ei. Intre timp a murit si mama.
Eu am facut cu tata succesiunea de pe urma bunurilor mamei mele. A ramas insa succesiunea ce trebuia facuta dupa bunicul meu.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca eu si tata deschidem succesiunea acum, cine va plati taxele de succesiune? Noi, care am deschis succesiunea, sau se va imparti suma si cu unchiul meu?
2. Daca solicitam partajarea succesoriala, exista posibilitatea sa primim noi bunurile imobile iar el contravaloarea in bani, chiar daca nu este de acord cu asta? Mentionez ca este vorba despre 2 apartamente in care nu a locuit nimeni din familie, dar ma gandesc la faptul ca am putea avea "prioritate" pentru ca locuim in tara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:08, 18 August 2010
taxa se va imparti intre dvs si unchi.
pt cea de-a doua intrebare a dvs raspunsul este ca puteti solicita sa vi se atribuie dvs bunurile si sa ii platiti sulta unchiului dvs. dar numai daca deschideti proces pt partaj succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. recent, mama lui a ... Elena.ela Elena.ela Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, mama lui a murit și ea de aproape un an, iar în familie am rămas eu, singura nepoata care poartă numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)