avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din copii a murit.
Bunica ,matusa si mama vitrega traiesc.Vreau sa stiu cum se va imparti aceasta casa care are o suprafata de 240metrii patrati(teren si constructie).Mentionez ca tata are 2 copii din prima casatorie.
Daca mama vitrega refuza sa vina la succesiune pot sa dezbat succesiunea dupa bunic si tata ?Eu am facut un calcul si mi-a iesit ca mama vitrega ar avea din aceasta casa aprozimativ 11 metri patrati.
Ce pot face daca ea nu-mi cedeaza partea ei? O pot da in judecata?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 15:11, 9 Mai 2009
Fiti mai explicita!Cine a decedat???
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari
Bunicul si tatal meu a murit.
acum4 ani a murit bunicul ,iar acum 1 luna a murit si tatal meu.Sccesiunea dupa bunic nu s-a facut inca.Iar acum vreau sa fac succesiunea dupa bunic si dupa tata.
Trebuie sa fiti mai explicita! Inteleg ca este vorba de mama dvs.vitrega?
Aveti de impartit 1/2 din casa si teren ( partea bunicului).
Daca mama vitrega refuza sa rezolvati pe cale amiabila la notariat se poate ajunge in instanta sa dezbateti succesiunile , dar nu o puteti obliga sa va cedeze partea dumneaei...
Trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa va explice in detaliu ce este de facut.
Se va pune problema, in situatia unei iesire din indiviziune, cine are cota mai mare, daca imobilul este comod partajabil....poate mama vitrega doreste sa primeasca sulta...
In aceasta situatie trebuie sa faceti deazbaterea succesiuni nu pe cale notariala, ci pe calea instantei si solicitati sa vi se atribuie in natura casa urmand sa achitati sulta pentru cot ce le revea celorlati mostenitori, asta in situatia in care imobilul nu este comod partajabil in natura, fapt ce va rezulta din efectuarea unei expertize. Dar nu este un proces simplu si ne este sa apelati la un specialist.

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)