avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, mama lui a ...

Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, mama lui a murit și ea de aproape un an, iar în familie am rămas eu, singura nepoata care poartă numele de familie, mama, soția tatei, și fratele tatei care nu are copil și nici nu este căsătorit. Nu exista testament făcut de bunica mea. Deci cine și cum se împarte? (Țin să menționez ca bunica a vrut să treacă tot pe unchiul meu, dar avea nevoie de semnătura mea, a mamei și a tatei pe când trăia și nu a făcut nimic)
Cel mai recent răspuns: Elena.ela , utilizator 12:01, 17 Decembrie 2024
Buna ziua

Mostenirea bunicii se imparte asa:
--> 1/2 dvs
--> 1/2 unchiul dvs (fratele tatalui)

Bună seara,

Deci mama nu are drept? Doar eu și unchiul meu, să înțeleg?
După bunic s-a dezbătut succesiunea?

nu.
Bunicul a murit inainte sa ma nasc eu.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Buna ziua

Pai ati spus ca mama dvs a murit, nu?

Mostenirea bunicii se imparte copiilor ei. Adica mamei dvs si fratelui ei (unchiul dvs),. fiecare primind 1/2. Daca mama dvs a murit, dvs veniti in locul ei la mostenire.

Elena.ela a scris:

Bună seara,

Deci mama nu are drept? Doar eu și unchiul meu, să înțeleg?

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
O dezbatere a mostenirea itescu itescu Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care ... (vezi toată discuția)