avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o dezbatere a mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o dezbatere a mostenirea

Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care este evaluat la 30000 euro .Bunica mea avea 3 copii din care numai unul mai este in viata si au ramas si doua nepoate de la fiica acesteia.Unchiul meu mi-a spus ca din aceasta suma noua ca nepoate ne revine o optime iar lui restul,adica noua cate 1500 euro.Dar acest apartament a fost cumparat de tatal meu dar dovada cumpararii s-a facut la mana nu in fata unui notar.as vrea sa stiu cum s-a calculat acesti bani de noua ca nepoate ne revine doar acesti bani ,adica 1500 euro din cei 30000 euro.Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: itescu , utilizator 18:49, 12 Ianuarie 2013
1. Aveti actul de mana prin care tatal Dvs a cumparat apartamentul ?

2. Cati copii a avut bunica ?

3. Bunicul (sotul ei) a murit, daca da cand, inainte sau dupa bunica ?
1 da am actul de mana .2bunica avea 3 copii doar unul mai este in viata adica unchiul meu.3 bunicul a murit inaintea bunicii
din ce spuneti dvs, daca nu facem referire la actul de mana, mostenirea bunicii se imparte la trei, tatal dvs ar fi primit o treime dar care se duce la mostenitorii lui (aici sunt alte intrebari : tatal a murit inaintea bunicii ? aveti frati sau surori ?)

Din ce imi spuneti pana acum, puteti sa cereti perfectarea actului de mana, astfel incat sa primiti intregul bun. Ar trebui sa vad actul sa va dau sfaturi mai exacte.
Tatal meu cel care a platit apartartamentu traieste dar nu am stat noi in apart ci unchiul meu .Dar apartamentul a fost a bunicii mele in cara a stat pana acum unchiul meu, dar acum s-a hotarat sa=l vanda si ma cheama sa semnez certificatul de mostenitor dar eu nu vreau deocamdata pana nu ma informez bine ca sa nu fiu pacalita dar eu mai am si o sora si de asta am vrut sa va intreb cam cum se imparte aceasta mostenire ca sa nu fim pacalite de unchiul meu.Ei spun ca asa e legea mama mea daca traia primea jumate dar ptr faptul ca numai este in viata nici ea nici sora ei am ramas noi doua fete ale ei si unchiul si ne zice el ca noua ne revine o optime adica 1500 euro pentru ca noi suntem nepoate de gradul doi ,este normal sa fie asa?
multumesc.
primul a murit bunicul ,apoi sora mamei mele ,apoi mama mea si dupa aceea a murit bunica

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Rusu.marina Rusu.marina Buna ziua, va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță: părinții tatălui meu au cumpărat un apartament. Bunicul a murit acum 5 ani și nu am ... (vezi toată discuția)