avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță: părinții tatălui meu au cumpărat un apartament. Bunicul a murit acum 5 ani și nu am făcut succesiunea după el. Bunica a murit și ea în Ianuarie. Am înțeles că trebuie să facem succesiunea după amândoi. Bunicii au avut doi copii. Tatăl meu a murit acum 12 ani. Are doua fete și unchiul meu nu are copii.La succesiune se împarte între unchiul meu și eu și sora. Întrebarea mea este, mama mea are dreptul la o parte din casă? După tata trebuie sa facem succesiune?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Rusu.marina , utilizator 14:28, 13 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
La succesiunea bunicilor aveti dreptul doar dvs, sora si unchiul.

Mama are dreptul la mostenirea tatalui (adica la bunurile pe care le-au dobandit parintii dvs in timpul casatoriei si la bunurile pe care le-a dobandit tatal dvs in timpul vietii, anterior casatoriei cu mama sau prin donatie, daca exista)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru dezbaterea mostenirii dupa bunici nu trebuie sa o faceti si pe a tatalui.
Dupa tata puteti dezbate mostenirea ulterior, daca parintii dvs au avut bunuri comune sau tatal dvs a dobandit bunuri proprii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dvs. nu are vreo parte din casa bunicilor dvs. Pentru că soțul ei (fiul bunicilor) a murit înaintea ambilor săi părinți.

Concret, casa bunicilor este acum a dvs., a surorii dvs. și a unchiului dvs. (fratele tatălui) în următoarele părți:
- 50% unchiul
- 25% dvs. și 25% sora dvs. (total 50% = partea care s-ar fi cuvenit tatălui dvs. dacă ar mai fi fost în viață).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
romascanu, moderator
Vă mulțumesc mult amândurora!

Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. titlul ... MhMEla MhMEla Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu care a decedat in anul 2000, iar parintii au fost ... (vezi toată discuția)