avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa Bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa Bunici

Buna ziua,
Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 unchi. Ei vor sa facem succesiune dupa bunic iar sora si mama mea, nu sunt in tara (am nevoie de procura).
In acest caz, am nevoie de procura de la ambele? Intra si mama in succesiunea dupa bunic? Noi nu am facut succesiune dupa tata.
Unchii vor sa vindem o parte din mostenire.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:26, 8 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mama nu intra la succesiunea dupa bunic, dar intra la succesiunea dupa tatal dvs. in calitate de sotie supravietuitoare.
Avand in vedere ca tatal dvs. a decedat inaintea bunicului, interesul dvs. si al mamei este sa faceti si succesiunea dupa tata o data cu cea dupa bunic. Mai ales pentru ca spuneti ca unchiul doreste sa vanda.
Deci in calitate de sotie supravietuitoare, mama dvs. fiind si mostenitor rezervatar, va trebui sa participe la succesiunea dupa bunic.
Multumesc pentru raspuns.
In acest caz, trebuie sa-mi faca si ea procura, eu asta inteleg.
Succesiunea dupa tata o pot face singur si mama respectiv sora sa-mi faca procura (ele nefiind in tara)?
Trebuie o singura procura pentru ambele succesiuni? Sau este suficienta una? Binenteles din partea fiecaruia.
Multumesc.
Sunt 2 succesiuni diferite.
Prima este a bunicilor, moștenitori fiind dvs, sora (in calitate de nepoți de fiu predecedat) și cei 2 unchi (in calitate de fii). Deci aveți nevoie de o procura din partea surorii prin care va imputerniceste sa o reprezentati la dezbaterea succesiunii după bunici.

A doua moștenire este a tatălui dvs. Care cuprinde bunurile părinților dvs.
Mostenitori sunt mama (In calitate de sotie supraviețuitoare) și dvs cu sora (In calitate de copii)

Succesiunea după tatăl dvs o puteti dezbate și mai târziu, cand veti dori dvs.
Însă când veti fi hotărât, mama trebuie să vă trimită o procura prin care va imputerniceste pe dvs să o reprezentati la dezbaterea succesiunii după sot.
Sora- o procura prin care va imputerniceste pe dvs să o reprezentati la dezbaterea succesiunii după tata. Dacă sora dvs se va prezenta la Consulat in viitorul apropiat, poate face o singură procura pentru succesiunea bunicior și a tatălui.
Am inteles pana acum si va multumesc pentru info.
Mai am totusi o intrebare, si anume, prin procura raspectiva (facuta de sora mea) pot vinde (avand in vedere ca unchii mei vor sa vindem o parte din mostenire)? Iar o alta parte din mostenire doresc sa o pastrez eu (unchii mei sunt de acord, la fel si sora mea) si in acest caz, este suficienta aceea procura?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare procura este pentru o operațiune specifica.
Cu o procura de reprezentare la dezbaterea succesiunii, evident, nu puteti sa vindeți.
Va fi nevoie de o procura de vânzare. Dar asta, după ce se dezbate succesiunea, cu specificarea exactă a cotei și a bunurilor care se doresc a fi înstrăinate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)