avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire ... imparteli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire ... imparteli

Buna ziua
Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri
Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al 2lea).Bunica are 2 fete ..pe mama si matusa.Baiatul strabunicului (unchiul meu) ,a fost casatorit si a adoptat o fata care ii poarta numele in acte.Bunica mai traieste dar e foarte batrana..unchiul a murit intre timp.
De cand a murit strabunicul, matusa mea dea 2a(sotia lui unchiul meu) a tot refuzat sa faca imparteala cu bunica pe acele case si acele terenuri ca ea vroia tot, sa lase la fata ei adoptiva.
In toti astia 15 ani bunica a platit ea impozitul pe terenurile si casele strabunicului.
Timpul a trecut si fata adoptiva matusii mele dea 2a vrea sa vanda jumatatea care i se cuvine in vedere unei alte investitii imobiliare.
Dupa cum am zis ,bunica mea are 2 fete ..pe mama si matusa ...Toate 3 au cazut de acord ca averea bunicii mele sa ramana la matusa mea...iar jumatatea averii ce revine de la strabunic sa ramana la maicamea.
Acum in cateva zile maicamea si fata adoptiva for merge la un notar.

Problema e ca matusa a 2a e departe de localitate,matusa cealalta(sora lu mama) e in Germania , si bunica e foarte batrana si destul de bolnavioara.
Intrebari :
Mama are nevoie de imputernicirea bunicii sa faca actele de succesiune?
E nevoie sa fie si bunica prezenta acolo cand se face succesiunea?
E nevoie sa fie si matusa de-a 2a acolo sau e deajunsa prezenta fiicei adoptive?
Mama poate sa treaca jumatatea aceea pe numele ei( bunica asta vrea )?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:34, 4 August 2019
In primul rand vorbim despre dezbaterea a doua succesiuni.
A strabunicului, moștenitori fiind bunica și unchiul, care la acel moment era in viața.
Si a unchiului (Pentru jumătatea de la strabunic). Mostenitori fiind soția și copilul adoptat.
Deci prezenta celor 3 (bunica, soția și fiica unchiului), nu este doar necesară, ci obligatorie.
Bunica are o vârstă. Probabil se deplasează și scrie greu. Pentru a simplifica lucrurile, recomandabil este să facă o procura unei alte persoane, care să o reprezinte la dezbaterea succesiunii după tatăl ei, adică strabunicul.
Pe partea dvs...după ce se dezbate moștenirea strabunicului și obțineți certificatul de mostenitor, bunica ii poate dona mamei dvs jumătatea moștenită. Cat timp bunica este în viața, nu poate rămâne mama moștenitor direct.
Pe partea unchiului...cand se dezbate succesiunea după acesta, soția poate da declarație de renunțare la moștenire, astfel încât jumătatea unchiului să fie moștenită integral de fiica adoptată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri mostenire testament Suru92 Suru92 Buna ziua va deranjez cu niste intrebari la care am nevoie de raspunsuri. Eu am fost luat si crescut de bunici de la varsta de un an nu stiu daca prin custodie ... (vezi toată discuția)
Cat are dreptul unchiul meu la casa raluca77 raluca77 Pe titlu de prorietate al casei sunt trecuti bunicii.Primul a murit bunicul dupa care s-a dezbatut mostenirea.A ramas in viata bunica,mama si matusa maritata ... (vezi toată discuția)