avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamuriri mostenire testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamuriri mostenire testament

Buna ziua va deranjez cu niste intrebari la care am nevoie de raspunsuri. Eu am fost luat si crescut de bunici de la varsta de un an nu stiu daca prin custodie sau ceva cert ca am locuit cu ei si pozitia tot acolo facuta. Bunicamio a murit acum vreo cativa ani bunicamea a facut un testament prin care mi-a lasat partea ei si partea sotului decedat cu tot cu bunuri etc (contractul casii a fost pe ambii) , trebuie sa fac ceva succesiune sau ce ca nu stiu (cert ca cu maicamea nu ma inteleg de tot ), imi trebuie ceva semnaturi? Bunici au avut doua fete maicamia si o matusa. Dupa moartea bunici (se afla intro stare foarte grava doctorii nu iau mai dat mult timp) ce ar trebui sa fac eu vreau sa o iau pe viitoarea mea nevasta in pozitie dar habar nu am cum pot sa fac asta. Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Suru92, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:38, 28 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie sa dezbateti mostenirile dupa ambii bunici.
Faptul ca bunica v-a lasat toata partea ei prin testament, fara sa existe un certificat de mostenitor dupa bunic...e apa de ploaie.
Trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunic, prima data, unde este obligatorie prezenta celor doua fiice.
Daca mama si matusa au pretentii la succesiunea bunicii si nu sunt dispuse sa dea declaratii de renuntare la mostenire, toata parte bunicii va fi de fapt cota de 5/8.
Mai departe, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica, unde din nou, va fi obligatorie prezenta celor doua fiice.
Si daca din nou, mama si matusa, nu vor sa dea declaratii de renuntare, testamentul dvs pentru cota de 5/8 se va reduce la jumatate, pentru incalcarea rezervei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati anabia anabia buna seara...va rog sa ma ajutati ..sunt intr-o mare dilema...bunicii ,ambii decedati,ei au avut 2 copii pe mama mea si unchiul decedat,cu o fiica drept ... (vezi toată discuția)
Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar ... AlexandraAF AlexandraAF Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar si a impartit partea ei de mostenire ( ce i s-a cuvenit dupa moasrtea unchiului, plus partea ei) ... (vezi toată discuția)