buna seara...va rog sa ma ajutati ..sunt intr-o mare dilema...bunicii ,ambii decedati,ei au avut 2 copii pe mama mea si unchiul decedat,cu o fiica drept mostenitor.Bunica a decedat in noiembrie 2010 iar bunicul in urma cu 10 ani..EL INTOCMIND INAINTE SA MOARA UN TESTAMENT .in acel testament sunt trecuta si eu ca si mostenitor pe langa mostenitorii legali.Acum matusa si verisoara vor sa dezbata succesiunea dupa ambii bunici ..numai ca nu vor sa accepte testamentul.Ele vor sa ma cheme in instanta pt a ,,strica ,, testamentul . Intrebarea mea este :Ar trebui sa renunt la testament? ,credeti ca as castiga ceva in urma procesului ?mai este valabil testamentul?....Va multumesc anticipat.
Da este valabil testamentul lasat de bunicul cu conditia sa indeplineasca conditiile cerute de lege. Daca acesta este intocmit intr-una din formele cerute de lege aveti castig de cauza intr-un proces. Bineinteles matusa si verisoara nu accepta testamentul , pentru ca astfel se moicsoreaza cota ce i-ar fi revenit fratelui mamei, deci verisoarei.