avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare testament! ce sanse sunt de a desface anula in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare testament! ce sanse sunt de a desface anula in parte sau total

Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ia banii de la mine. SINCER va rog un sfat de la profesionist pt oamenii necajiti. speta este urmatoarea: succesiune. Doi batrini (mama si tata si-au pierdut fiul in martie, anul acesta . au avut 2 baieti, tata a murit de20 de ani si au ramas dupa el 2 fete(adica noi) unchiul care a murit in martie a fost casatorit de 2 ori si nu a avut copii din aceste casatorii. noi nepoatele si parintii decedatului dorim sa deschidem suucesiunea, amiabil nu merge fiindca sotia sustine ca are testament intocmit inainte cu o zi sa moara in care ii lasa tot. Hello??!! dl era la ATI in stare foarte grava. deci notarita ia facut in spital. NOI avem castig de cauza intr-un asemenea proces? Am inceput procesul suntem 4 reclamanti ( parintii defunctului si 2 nepoate , fiicele fratelui defunctului) mentioez ca cu actuala sotie este doar de 7 ani casatorit si apartamentul a fost al lui unchiu doar, fiindaca in urma divortului de prima sotie bunicul meu, adica tatal defunctului a platit-o pe matusa sa-i ramana apartamentul unchiului. Stiu ca asta n-are importanta acuma. Dar a 2 sotie a venit doar cu hainele pe ea, nu a contribuit cu nimic...copii nu au avut impreuna. deci noi avem dreptul de a cere partea din mostenire????????????? Avem sansa de castig??? Nu impedica testamentul dreptul nostru????? Va rog astept sfaturi sincere de la un profesionist. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Casatorie , utilizator 08:20, 18 Iunie 2021
daca are testament nu prea aveti ce face, nu sunteti mostenitori rezervatari doar parintii lui, notarul se poate deplasa in cazuri exceptionale si la spital sau alte locuri. deci cine ar avea de castigat din atacarea testamentului sunt doar parintii lui, nepotii de frate/sora, nu.
doar parintii si doar in limitele rezervei succesorale, nu mai mult.
bine atunci doar parintii, si daca notarul s-a dus la spital nu ii trebuie un scris act , acordul de la medic ca este apt??? dat fiind faptul ca a fost foarte bolnav
Bună ziua! Care sunt sansele de câștig in urma atacării testamentului,fiind vorba de 2 frați.Mama lor decedat,a lăsat testament pt cel care nu a locuit niciodată.cu ea, spre deosebire de celălalt, care i-a fost mereu alături.. Defuncte era bătrână,bolnavă,( parkinson).Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
Casatorie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Testament buna ziua, bunicul meu inainte de a muri a facut un ... CristinaK85 CristinaK85 Testament Buna ziua, bunicul meu inainte de a muri a facut un testament in fata notarului in care ne lasa noua (mie si surori mele - nepoatele defunctului) ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)