avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament Buna ziua, bunicul meu inainte de a muri a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament Buna ziua, bunicul meu inainte de a muri a facut un ...

Testament

Buna ziua, bunicul meu inainte de a muri a facut un testament in fata notarului in care ne lasa noua (mie si surori mele - nepoatele defunctului) dreptul de nuda propietate. Dreptul de uzufruct revenind uneia din fice (matusa mea) si sotiei (bunica mea).

Din nefericire ambii bunici au murit si urmeaza sa incepem procesul de suucesiune doar ca au intervenit ceva probleme pt ca ficele defunctului (adica mama noastra si matusa) vor sa conteste testamentul si sa ramana doar ele propietare (trist dar adevarat).

Acum intrebarea mea este, legal noi ce putem face? Mentionez ca bunicul inainte de a face testamentul a fost supus unui test pshiatric si era in toate facultatiile mintale. Si tot odata mentionez ca cea de-a doua fica (mama mea) a fost dotata corespunzator ca si uzufructant la lo alta propietate pe care a donato surori mele mai mici (a treia nepoata).
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:36, 21 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți fi chemați în judecată, consultați un avocat, situația este prea complexă pentru a putea să o rezolvați cu sfaturi de pe net.
În principiu, copii defuncților se bucură de rezerva succesorală, adică o parte din dreptul de proprietate asupra imobilului care nu putea fi înstrăinată prin testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenire luducornelia luducornelia daca inaintea casatoriei unul dintre soti are un imobil pe care parintii lui au uzufruct,iar parintii lui sunt cei ce i/au facut cadou aceasta casa,in cazul ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)