avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CAT ARE DREPTUL UNCHIuL MEU LA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CAT ARE DREPTUL UNCHIuL MEU LA CASA

Pe titlu de prorietate al casei sunt trecuti bunicii.Primul a murit bunicul dupa care s-a dezbatut mostenirea.A ramas in viata bunica,mama si matusa maritata dar nu avea copii.Dupa aceea a murit bunica nu s-a dezbatut mostenirea dupa ea,dupa care a murit si matusa.Ce drepturi are unchiul meu la casa?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 18:01, 30 Mai 2011
Buna ziua !
Titlurile de proprietate au ca obiect numai terenurile , nu si imobilele !!! Ce act de proprietate exista pe acel imobil ? cine este trecut ca si proprietar in acte ?
se dezbate succesiunea dupa bunica (surorile ar fi impartit egal). apoi la dezbaterea succesiunii dupa matusa, partea matusii decedate se imparte in doua jumatati- una o ia sotul matusii, cealalta , mama dvs.
daca va intelegeti, se poate ajunge la o forma, sa nu mai treceti prin gramada de acte
Socotind mostenirea bunicii un intreg, mama dvs are dreptul la 1/2, iar matusa ar fi avut dreptul la 1/2 din averea bunicii. Unchiul, ca sot supravietuitor, are dreptul la 1/2 din ce ar fi mostenit matusa, adica 1/4 din averea bunicii, restul de 3/4 revenind mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)